Bjelolici kapucin izoštrava kamen i koristi ga kao alat kojim razbija staklenu ogradu u zootvoru

Bjelolici kapucin izoštrava kamen i koristi ga kao alat kojim razbija staklenu ogradu u zootvoru

0 70

Snimke nastale u zootvoru u Kini prikazuju majmuna koji pomoću kamena probija staklenu ogradu u pokušaju bijega. Incident se dogodio u zootvoru u Zhengzhou u središnjoj kineskoj provinciji Henan, 20. kolovoza 2020.

Na snimci se vidi kolumbijski kapucin s bijelim licem (Cebus capucinus) koji udarcima ispituje staklo s kamenom u rukama uzrokujući da se staklena ograda razbije na komade.

Slučajni prolaznik koji se identificirao kao gospodin Wang kasnije je novinarima rekao da je vidio kako je majmun zapravo oštrio kamen prije pokušaja bijega.

“Majmun je naoštrio kamen, a zatim je počeo udarati po staklu pa se uplašio kada je staklo puklo, ali opet je nakon toga pogledao staklo pa ga čak i dotaknuo”, rekao je gospodin Wang.

Član osoblja zootvora Zhengzhou Tian Shuliao rekao je da ovaj majmun zapravo itekako zna koristiti alate.

“Ovaj majmun je uistinu različit od drugih majmuna. Zna kako koristiti alate za lomljenje oraha. Kad orasima hranimo druge majmune, oni ih znaju samo gristi. No nikad prije nije udarao po staklu. Ovo je prvi put. To je kaljeno staklo, tako da se nikada ne bi razbilo.” rekao je Shuliao.

“Nakon što se dogodio taj pokušaj bijega, pokupili smo sve kamenje i tako im oduzeli sve njihovo “oružje”, dodao je Shuliao.

Pogledajte nevjerojatan video u nastavku:

Ovog tjedan je Teorija istine (Truth Theory) izvijestila o uznemirujućim snimkama koje su nedavno procurile iz njemačkog farmaceutskog laboratorija, a na kojima se prikazuju zlostavljanje i mučenje majmuna i drugih životinja. Objekt je sada pod kaznenom istragom zbog optužbi vezanih za okrutnost prema životinjama.

Izvor: https://truththeory.com/2019/10/14/monkey-sharpens-rock-and-uses-it-to-smash-through-glass-enclosure-at-zoo/


Komentar:

Biti u potpunosti obespravljen unutar pravnog sustava je pakao, a ne zaboravite da su svjesne, inteligentne i osjećajne životinje u potpunosti obespravljene. Zakoni svih država svijeta ih tretiraju kao nežive predmete, kao stvari i nečije vlasništvo, kao resurs pogodan za iskorištavanje i zaradu, tako da sebični ljudi mogu raditi s njima gotovo što god im padne na pamet.

Ako slučajno pomislite kako se Kinezi odvratno odnose prema ne-ljudskim životinjama pa vas uhvati napad rasističkog bijesa, sjetite se samo da i mi u Zagrebu imamo zootvor u kojemu potpuno nedužne životinje gule doživotnu robiju, da držimo životinje zatočene po stanovima, azilima, laboratorijima i farmama, da ih masovno koljemo, pucamo po njima, kastriramo ih, lovimo ih, pecamo ih, masovno izvlačimo mrežama iz mora itd.

Možda bismo mogli reći da je odnos Kineza prema ne-ljudskim životinjama potpuno odvratan te tu zloćudnost ocijeniti s maksimalnom ocjenom 10 od 10. No zloćudni odnos Hrvata prema ostalim životinjama ne zaostaje puno pa bismo njega ocijenili s 9,9 od 10, tako da Hrvati ne zaostaju puno za Kinezima u svojim zločinima prema životinjama. Razlika je samo u broju zločina, što je i razumljivo, ali nikako u samoj kvaliteti odnosa koji je u oba slučaja grozomoran i treba ga hitno mijenjati u korist životinja.

Robert Međugorac

BEZ KOMENTARA

Odgovori: