Jezivo, Milorad Pupovac otvoreno u Saboru zaziva otvaranje novih klaonica

Jezivo, Milorad Pupovac otvoreno u Saboru zaziva otvaranje novih klaonica

0 4092

“Tko je okrutan prema životinjama, ne može biti dobar čovjek.”
Arthur Schopenhauer

Istovremeno dok vegani jasno i glasno traže zatvaranje svih klaonica i prestanak prolijevanja krvi bespomoćnih životinja, neki političari i novinari jasno i glasno traže otvaranje novih klaonica. Umjesto da smo sretni što postoji barem jedno područje u Hrvatskoj u kojemu ne postoji klaonica poput Banovine, područje oslobođeno tih grozomornih stratišta bezbrojnih životinja, neki i dalje traže i zazivaju otvaranje novih klaonica, kao da nemaju nimalo suosjećanja prema nedužnim žrtvama tih klaonica i kao da bi bilo prvi put da se za vrijeme nekih, ne daj Bože novih ratova, klaonice životinja opet prenamijene u klaonice ljudi.

“Od ubojstva životinje do ubojstva čovjeka samo je mali korak.”
Lav Nikolajevič Tolstoj

Evo poslušajte u ovom videu što kaže zastupnik Milorad Pupovac:

6:05 min.

“Država nam treba da potiče, a ne potiče. Mi očekujemo da će to riješiti netko drugi. Neće! Obnovu na Baniji neće napraviti nitko drugi osim države. Klaonice od Gline pa do Obrovca neće napraviti nitko, a nema ni jedne (!), a to je jedini stočarski prostor koji živi bez ijedne klaonice. S Gavrilovićem koji nema klaonicu jer mu ne treba, jer meso uvozi okolo, a okolni poljoprivredni proizvođači dobit će frišku figu. E takvu državu treba mijenjati i činiti funkcionalnom.”
Milorad Pupovac, Samostalna demokratska srpska stranka

Kolega Milorada Pupovca, poznati novinar tjednika Novosti Saša Kosanović, nedavno je također na Licoknjižju zazivao otvaranje novih klaonica.

Životinje jedu i Hrvati i Srbi, i ljevičari i desničari, i katolici i pravoslavci, tako da ovo nije napad na Srbe u Hrvatskoj, nego poziv da prestanemo ubijati životinje, da ne otvaramo nove klaonice, a sve stare klaonice da zatvorimo jednom i zauvijek.

Veliki umovi su i kroz prošlost pozivali na suosjećajan odnos prema životinjama, tako da se 2021. godine ovakve izjave čine uistinu neprimjerenima.

Evo samo nekoliko citata na tu temu:

“Bilo je nužno civilizirati čovjekov odnos prema čovjeku. Sada je nužno civilizirati čovjekov odnos prema prirodi i životinjama.”
Victor Hugo


“Sve dok ljudi budu ubijali životinje, ubijat će i jedni druge. Uistinu, onaj koji sije sjeme smrti i boli ne može požnjeti sreću i ljubav.”

“Ako tvrdite da ste po prirodi stvari određeni za mesnu vrstu ishrane, onda prvo osobno ubijte ono što želite jesti. Učinite to vlastitim rukama, bez pomoći mesarske sjekire, noža ili bilo kakvog oružja.”

“Zar da čovjek mojega uma jede leševe?”
Pitagora


“Mislim da duhovni napredak na jednoj određenoj točki od nas zahtijeva da prestanemo ubijati živa subića za zadovoljenje tjelesnih zahtjeva. Veličina i moralni napredak naroda moći će se mjeriti po tome kako postupaju sa životinjama.”

“Jedini način da živiš je da pustiš i druge da žive.”
Mahatma Gandhi


“Auschwitz počinje kad god netko pogleda klaonicu i pomisli – to su samo životinje.”
Theodor Adorno


“Čovjekovo srce možemo prosuđivati prema njegovom ophođenju sa životinjama.”
Immanuel Kant

BEZ KOMENTARA

Odgovori: