Aktivisti postigli povijesni sporazum o zatvaranju svih klaonica s vlasnicima tržišta mesa Gupo

Aktivisti postigli povijesni sporazum o zatvaranju svih klaonica s vlasnicima tržišta mesa Gupo

0 118

Prevela: Tea Pećarina

Aktivist za zaštitu životinja Marc Ching objavio je da je postigao sporazum o zatvaranju klaonica s tržištem mesa Gupo u Južnoj Koreji.

Taj sporazum poziva vlasnike i društvo koje vodi tržište mesa Gupo-a, koji se već više od jednog stoljeća bave klanjem životinja, da zatvore ne samo klaonice pasa, već sve svoje klaonice, uključujući klaonice pilića, pataka i kunića.

Postigli smo formalni sporazum da ćemo raditi zajedno na zatvaranju klaonica tržišta mesa Gupo, dovesti nove tvrtke ili poučiti sadašnje da rade nešto drugo za razvoj tog područja, potičući i druge klaonice da to učine. Počinjemo novu eru promjena, predstavljamo jedno pozitivno rješenje za budućnost.
– kazao je Ching.

Ching, osnivač zaklade The Animal Hope and Wellness, objašnjava kako su mnoge lokalne i međunarodne skupine za zaštitu životinja lobirale i tražile zatvaranje Gupo-ovog tržišta mesa, ali to su bili sastanci u neprijateljskom ozračju, utemeljeni na ljutnji i prijetnjama. Ching napominje da su vlasnici Gupo-a izjavili: “Ovo je prvi put da je netko došao s prijedlogom za suradnju.”

“Iako proces pražnjenja kaveza tek treba biti predstavljen vladi, teži dio je završen – privoljeti trgovce psećim mesom da sami požele postati nešto drugo.”

– nastavio je Ching koji se 2016. pojavio u međunarodnim vijestima spasivši stotine pasa namijenjenih za zloglasni festival psećeg i mačjeg mesa u kineskom gradu Yulinu.

Preuzeto sa: https://www.goodnewsnetwork.org/animal-activist-makes-historic-deal-meat-market-close-slaughterhouses/

BEZ KOMENTARA

Odgovori: