Google karte: Veganski Zagreb – iće i piće, sjajan vodič za etičku prehranu!

Google karte: Veganski Zagreb – iće i piće, sjajan vodič za etičku prehranu!

278 19054

Otvorite na svom pametnom telefonu Googleovu, ili bolje rečeno Jeleninu, kartu veganskog Zagreba i uživajte u isprobavanju sve veće veganske ponude bez grižnje savjesti.

 

Autorica: Jelena Topčić

 

Dakle, izradila sam mapu Veganski Zagreb – iće i piće s 4 kategorije:

1. kafići koji u ponudi imaju kavu s biljnim mlijekom,
2. restorani/fast food s veganskom ponudom,
3. mjesta u kojima se može kupiti veganska slastica poput sladoleda ili kolača, i
4. dućani zdrave hrane ili s malo bogatijom veganskom ponudom.

Prilično je korisna – jer se može konstantno apdejtat, i praktična – jer kad ste vani, na mobitelu si pogledate najbliže mjesto gdje možete pojesti/kupiti/popiti nešto vegansko.

Upute za neznalice: otvorite link/kartu, kliknete na ikonu lijevo s popisom i izlistat će vam sve kategorije i popis (restorani u zagradama znače da imaju vegansku ponudu). Ako pak želite vidjeti samo, npr., kafiće, kvačicu stavite samo na tu kategoriju da vam ne nastane džumbus od karte. A fun part je da kad ste negdje vani, na mobitelu si pogledate gdje najbliže možete jest/pit/kupit.

To ćete napraviti ovako: ako imate Google Account, otvorite kartu i pored naziva vam je zvjezdica, koju kliknete; odete na mobitelu na svoj Google maps – Your places – Maps – i tam će vam se pojaviti ova karta. I to je to!

E, da: kad kliknete na, recimo, određeni restoran, postoji opcija da se nešto upiše u opis. Npr., slastičarnica Zagreb ima jednu (koliko znam) vegansku tortu, neki dućani imaju samo Medenko sladoled, pa sam to dodala, mislim da će takve stvari biti korisne. To ćemo isto nadopunjavati, pa javljajte!

 

Jelena Topčić Veganski Zagreb - iće i piće

Jelena Topčić: Veganski Zagreb – iće i piće

Nadam se:
a) da će vam poslužiti, i
b) da ćete mi javljati ako skužite da ima još mjesta koje možemo dodati (ili pak ako su nešto od navedenog izbacili iz ponude). Molim da mi javljate ISKLJUČIVO informacije vezane za VEGANSKU ponudu.

Kartu mogu editirati samo ja, pa mi slobodno javljajte u
1. privatnoj poruci na Fejsu,
2. na Forum.hr ili
3. mejlom: jelenatop@gmail.com

E, sad… Ova će se karta definitivno s vremenom mijenjati, ja sam stavila ono za što sam znala ili sam našla u grupama/na Veganopolisu, pa kao i u postu o kafićima, MOLIM DA MI JAVLJATE VIJESTI – dakle bilo da saznate da se nešto zatvorilo ili su izbacili veganski izbor s menija, bilo da je netko otkrio nešto novo u nekom kafiću/restoranu, a ja ću apdejtati mapu kako informacije budu dolazile. Ima tu još prostora za napredak – recimo kad kliknete na određeni restoran, mogu se dodavati informacije tipa “burger je veganski”, ali to još nisam razradila/uvrstila, zasad samo kostur, s vremenom ćemo poboljšati sve skupa, pa neka se i turisti vesele!

Eto, ja sam za svoj grad napravila, ostali neka slijede primjer i prime se posla!

 

Ovdje možete vidjeti kartu “Veganski Zagreb – iće i piće“:
https://www.google.com/maps/d/embed?mid=16i6f7Jvm754_jzkltP-Ks_2pKbU

 

 

278 KOMENTARA

  1. Hvala na informacijama,upravo pijem jaku finu kavu sa bademovim mlijekom u Jägerhornu (15 kn al ajd,ne pijem ju često,samo kad mi dođe želja), ugodna terasa i sunčan dan u centru grada. Da nije bilo karte ne bih znala sa ima. 🙂

  2. U novo otvorenoj kući čokolade u Samoboru,na adresi Perkovčeva 8,nude se veganske čokolade po najjpovoljnijim cijenama,treba vidjeti i dozivjeti!!!!!

Odgovori: