Hoće li Torino postati prvi “veganski grad” u Italiji?

Hoće li Torino postati prvi “veganski grad” u Italiji?

247 8725
Gradonačelnica Torina - Chiara Appendino

Nova administracija zahtjeva od poznatih koljača životinja (tzv. “proizvođača mesa”) u Pijemontu da promiču vegetarijanstvo i veganstvo kao prioritet.

 

Nova gradonačelnica planira pretvoriti Torino u prvi vegetarijanski ili čak veganski grad u Italiji, tako što će promociju veganske i vegetarijanske ishrane učiniti “prioritetom”.

U svom manifestu Chiara Appendino navodi da potiče vegansku i vegetarijansku ishranu zbog “zaštite okoliša, zdravlja ljudi i životinja”.

Chiara Appendino je član Pokreta pet zvijezda, a izabrana je za gradonačelnicu Torina u lipnju osvojivši 55% glasova.

Pokret pet zvijezda osnovao je bivši komičar, danas aktivist, Beppe Grillo, a njegov glavni cilj je borba protiv establišmenta. Osim toga, ovaj pokret je i veliki zagovornik vegetarijanske i veganske prehrane.

Torino je poznata zimska destinacija u blizini Alpa, dom nažalost poznatih jela od ubijenih životinja, među kojima je “Bollito misto”, odvratno varivo od komada leševa ubijenih krava, telića, svinja i kokoši.

Međutim, po svemu sudeći, ukusi se mijenjaju, kao i etički pogledi na zlostavljanje životinja. Do sada je u Torinu otvoreno 30 veganskih i vegetarijanskih restorana koji su naprosto procvjetali prethodnih godina.

Izvor:
https://www.theguardian.com/world/2016/jul/21/turin-mayor-italys-first-vegetarian-city-five-star

247 KOMENTARA

Odgovori: