Ima li na vašim kondomima (bjelančevina iz) kravljeg mlijeka?

Ima li na vašim kondomima (bjelančevina iz) kravljeg mlijeka?

211 15540
Veganski kondomi bez bjelančevina iz kravljeg mlijeka - Glyde.

Zamislite da vam uleti neka dobro informirana napaljena veganka, a vi u ključnom trenutku vadite neveganske kitoplašte!?

 

Autorica: Marijana Međugorac

 

Ima li na vašem kondomu kravljeg mlijeka?

Ima li na vašem kondomu kravljeg mlijeka?

Na žestokom pravorubnom (Straight edge) veganskom tulumu napaljena dugogodišnja iskusna veganka ulijeće nekom novopečenom veganu koji se cijelo veče pravio da je popio svu pamet svijeta, hvata ga za ruku i odvodi na kat u neku mračnu sobu gdje se zaključaju i počinje vatromet mokrih pusa, a u ključnom trenutku žutokljunac samouvjereno vadi neveganske kondome, nerazumijevajući kakvu je upravo kobnu grešku napravio, dok se u sobi pale svijetla i veganska ekipa uvijek spremna za pakleno dobru zajebanciju iskače ispod kreveta i ormara valjajući se od smijeha!

Naprosto si ne želite priuštiti takvu scenu!

Taman što ste pomislili da ste vegan u svim područjima, pojavi se pitanje kondoma!?!
Jesu li kondomi koji koristite veganski ili ne?

Da, možda ćete se iznenaditi kad saznate da je većina kondoma dostupnih na tržištu proizvedena pomoću životinjskog proizvoda kazeina. Kazein je kao visoko profitabilan nusproizvod mliječne industrije glavni protein u mlijeku. Kao takvog, koriste ga i tamo gdje to ne biste očekivali.

Pošto većina proizvođača kondoma koristi kazein te kondome više ne možemo smatrati veganskim.
No, nema mjesta panici. I dalje možete biti seksualno aktivni, a ostati vegani.

Ako se želite ševiti s veganima, koristite veganske kondome!

Ako se želite ševiti s veganima, koristite veganske kondome!

Uzmimo za primjer tvrtku Glyde koja ponosno opisuje svoj proizvod kao ” veganski kondom ” i za to je dobila certifikat od The Vegan Society.

Glyde kondomi su izrađeni na biljnoj bazi od ekstrakta čička i prirodne gume lateksa, bez aditiva kao što su petro kemikalije, paraben, kazein i spermicidi. Čisti sastojci i etičko načelo čine Glyde savršenim izborom za vegane, osobe alergične na mliječne proizvode i osobe blago alergične na lateks, što može biti posljedica alergije na kazein korišten u konvencionalnim kondomima.

Glyde proizvode ćete možda malo teže pronaći u trgovinama, ali su dostupni na internetu.
http://glydehealth.com/

 

Slijedi popis još nekih proizvođača koji su omogućili veganima da i dalje bezbrižno uživaju u seksualnim igrama:

Sir Richard’s – SAD
http://www.sirrichards.com/

RFSU – Švedska
http://www.condomking.eu/brands/rfsu

French Letter – UK
http://frenchlettercondoms.co.uk/

B Condoms – SAD
http://www.bcondoms.com/

L Condoms – SAD
https://thisisl.com/

Unique – Kanada
http://www.uniquecondom.com/

Tu su i kondomi izrađeni od umjetnih materijala (Polyisoprene) , koji ne sadrže kazein jer ne sadrže lateks. Ako nemate alternativu, možete nastaviti biti veganski ljubavnik koristeći kondome Pasante , Lifestyles SKYN ili Durex Avanti Bare RealFeel* koje je vjerojatno lakše naći u trgovinama nego kondome gore navedenih tvrtki, ali imajte na umu da ove tvrtke nemaju nikakve veganske certifikate te postoji mogućnost da sadrže neke druge životinjske sastojke ili su uključeni u testiranje na životinjama.

Više o ovoj temi na: http://gentleworld.org/are-your-condoms-vegan/

 

Vegani/ke vole krastavce, a veganski krastavci vole Glyde!

Vegani/ke vole krastavce, a veganski krastavci vole Glyde!

211 KOMENTARA

  1. Nemaju li vegani i veganke kalendar i racionalni pristup seksualnim aktivnostima? Pa neka si onda gospođe i gospođice izračunaju plodne dane i ne liježu s hohšaplerima kojima je na umu samo jednokratna konzumacija kotiusa?

  2. U Mulleru kod nas se mogu kupiti vrlo jeftini (2 kn po komadu) a kvalitetni veganski kondomi. Young Hearts – Mullerov brand. Pitao sam ih za XL verziju, ali vjerojatno vrijedi i za većinu drugih iz asortimana – pitajte ih sami za svaki slučaj za neke druge. (Taj njihov XL nije širok kao kod nekih drugih brandova – mislim da je bliže nekom standardu od ‘normalne’ im verzije koja je čini mi se manja od uobičajenog standarda.)
    “Poštovani,
    u sastavu, kao i tijekom procesa proizvodnje navedenih prezervativa se ne koriste kazein i druge tvari životinjskog podrijetla.”

  3. I dodatak – pitali ljudi direktno i Njemački Muller za sve Young Hearts kondome. “SVI Young Heart kondomi rađeni su bez upotrebe kazeina i bilo koje tvari životinjskog porijekla.” 🙂

Odgovori: