Video: Zadrani sumnjaju da u Musapstanu postoji uzgajalište pit bullova za borbe

Video: Zadrani sumnjaju da u Musapstanu postoji uzgajalište pit bullova za borbe

0 12124

Pisma čitatelja

Piše:  Dario Prpić

U Zadru, gdje trenutno živim, na periferiji je šuma koja se zove Musapstan. Prijatelj i ja smo išli malo do gore prošetati, a i općenito ljudi redovno idu gore u prirodu. Odmah kod te šume su dva nekakva ograđena mjesta s otprilike 20-ak pit bullova na lancima i u katastrofalnim uvjetima.

Dario Prpić

Dario Prpić, zabrinuti čitatelj iz Zadra

Prijatelj s kojim sam bio gore je imao prije pit bulla i poznaje tu vrstu psa. Vjerojatno jedan od tamošnjih čuvara nam je prišao pa smo ga pitali što se dešava, da nam sve to izgleda užasno te ga pitali zašto su psi zarobljeni tu?

Čovjek nam je rekao da je psima dobro, da nisu sami te da su to psi koje se iznajmljuju za lov. Prijatelj ga je pitao jesu li možda za borbe pasa ili slično, a on je rekao – ne.

Kasnije smo čuli od Zadrana da ima borbi pit bullova na ovom području i vjerojatno jesu tamo upravo zbog toga. Nemoguće je da to nitko ne zna jer je stvarno na vidljivom mjestu i stalno psi jadni laju, ali vjerojatno gradske vlasti i moćnici imaju prste u tome pa nikom ništa.

Znam da su tamo zarobljeni u lošim uvjetima i da svi sve znaju. Ako budem išao tamo opet snimati još se možda dovodim i u opasnost. Čuo sam i da je policija umiješana u to i da su čak i neki psi tamo u vlasništvu policajaca.

Sad mi kaže jedan stari Zadranin da zna dva inspektora koji su vlasnici nekih pasa tamo i da su ludi za borbama, kaže samo što te borbe pasa nitko ne vidi.

SLIČNI ČLANCI

BEZ KOMENTARA

Odgovori: