Besplatno preuzmite “Kuharicu bez salmonele” za predstojeće blagdane bez okrutnosti

Besplatno preuzmite “Kuharicu bez salmonele” za predstojeće blagdane bez okrutnosti

0 12645
Pečenka s krumpirom

Dragi prijatelji,

dok afera Salmonele ne jenjava, pozivamo vas da zajedno spašavamo ljude i ostale životinje slasnim receptima izdanim u prikladno nazvanoj Kuharici bez salmonele.

Premda Ujedinjeni narodi savjetuju da počnemo jesti manje mesa kako bi stali na kraj klimatskim promjenama koje izmiču kontroli, a Svjetska zdravstvena organizacije svrstava mesne prerađevine u istu kategoriju kao i kancerogene tvari plutonij, duhan i alkohol, najveći utjecaj na pojedinca i pad konzumacije mesa i jaja u Hrvatskoj u posljednje vrijeme ima upravo aktualna afera sa salmonelom. Iako bi mi željeli da razlog za prelazak na biljnu prehranu bude suosjećanje prema onima koji se ne mogu izboriti za sebe, situacija je drugačija, pa je strah od zaraze razlog drastičnog opadanja prodaje mesa u našim trgovinama.

Kuharica bez salmonele stoga dolazi u pravi trenutak, pa vas sve pozivamo da proučite sastojke, stavite pregaču, uzmete kuhaču u ruke i iznenadite svoje najbliže delikatesama bez straha od groznice, teških trbušnih bolova, mučnine i svih ostalih simptoma trovanja salmonelom.

Prilikom odabira recepata pazilo se da namirnice koje se koriste pri izradi budu jeftine i dostupne, a jela popularna i jednostavna za izradu. Tako će svima za oko (a kasnije i za zub) zapeti francuska salata, sarma, kajgana bez jaja, seitan pečenka prigodna za nadolazeće blagdane, svima najdraže palačinke, čupavci ili dunavski valovi.

Ostale recepte potražite na www.spremi-klopu.com i www.zeleni-ponedjeljak.com ili se odvažite na tridesetodnevni Vege izazov na www.veganopolis.net, gdje se nalazi i Vege vodič za kupovinu namirnica iz Kuharice bez salmonele.

Osim Kuharice, pripremili smo i jedan jednako slastan i siguran video recept na YouTube kanalu.

 

 

Uživajte u slasnim i vrlo raznolikim receptima i širite pozitivne promjene među svojim poznanicima.

Dobar tek žele vam vaši Prijatelji životinja!

Dunavski valovi ili Veganski valovi

Dunavski valovi ili Veganski valovi

BEZ KOMENTARA

Odgovori: