U nedjelju završava javno savjetovanje o Zakonu o lovstvu, hitno pomozite svojim komentarom!

U nedjelju završava javno savjetovanje o Zakonu o lovstvu, hitno pomozite svojim komentarom!

291 9173

Piskarate po Fejsu? Od toga je malo koristi. Ima trenutno daleko bolje mjesto za ostaviti svoje mišljenje i pomoći životinjama.

Zadnji je čas da komentirate prijedlog novog Zakona o lovstvu koji je na javnom savjetovanju još samo do nedjelje 23. 7. 2017. Komentar će vam biti prihvaćen do ponoći pa požurite!

U vašim rukama je rijetka prilika da se čuje vaš glas za životinje. Stoga vas molimo da izdvojite pet minuta te podržite životinje, suprotstavite se lovu i lovcima te pohvalite dva članka zakona, iako bi taj cijeli zakon ustvari hitno trebalo zapaliti, a njegove autore sudski procesuirati i zatvoriti.

Prvi je članak 46. iz kojega je konačno izbačena prastara odredba o mogućnosti da lovci (čitajte: naoružane pijane ubojice s malim mlohavim ćunama) „uklanjaju” (čitajte: hladnokrvno ubijaju) pse i mačke u “lovištima”, a gotovo sve je lovište, nemojte misliti da je to samo duboka šuma. Sitnokite ubojice su često u praksi ubijali pse i mačke zloupotrebljavajući monstruoznu zakonsku mogućnost i nadmoć nad slabijim žrtvama. Predložite da svi, pa tako i mlohave pišonjice, prema psima i mačkama, ali i prema ostalim životinjama, u “lovištima” (koja odvratna riječ) moraju postupati kao prema svjesnim i osjećajnim životinjama koje treba poštovati i koje je zabranjeno ubijati ili ozljeđivati sukladno odredbama Zakona o zaštiti životinja, kojeg također što prije treba zapaliti, a zašto pročitajte ovdje.

Drugi je članak 58. u kojemu treba pohvaliti (sve je toliko jadno da treba hvaliti nešto što bi trebalo biti normalno) što u Zakonu ostaje zabrana lova lukom i strijelom koji je s razlogom oduvijek zabranjen u Hrvatskoj i tako treba i ostati!

Pomozite psima, mačkama i svim ostalim životinjama prema uputama i proslijedite informaciju kako bi se što više onih kojima je stalo do životinja uključilo u javnu raspravu.

Uključite se u savjetovanje sa zainteresiranom javnošću ovdje.

Nakon toga prijavite se ili registrirajte (te odobrite registraciju putem obavijesti koju ćete primiti na osobnu e-poštu) ako pristupate prvi put.

Ako vas sučelje nakon pristupanja vrati na početnu stranici, postavite filtere kao na slici (otvorena savjetovanja u Ministarstvu poljoprivrede) i Zakon o lovstvu će se pojaviti na kraju popisa.

Nakon što kliknete na Zakon, otvara se sučelje kao na slici dolje. Kliknite na članak 46. za komentar vezano za pse i mačke u lovištima, u gornjem desnom kutu kliknite na Komentar i potom na dnu stranice upišite svoj komentar.

 

Na isti način pošaljite komentar na članak 58. podržavajući činjenicu da ostaje zabranjen lov lukom i strijelom.

291 KOMENTARA

  1. Ako stignem napisati komentar (jer bi najprije htio pročitati tekst Zakona i sve komentate ili barem što više komentara) onda ću napisati nešto protiv ubijanje svih životinja, a posebice starosjedilačkih (autohtonih) vrsta. Neću spominjati da sam zadovoljan da su od ubijanja pošteđeni psi i mačke jer mi je to ono licemjerno englesko gledanje na životinje. U Hrvatskoj, pokret za prava životinja je u svojim počecima imao protivljenje ubijanju životinja za meso, a aktivisti-ce su se u zadnijh nekoliko godina preusmjerili na pse i mačke (ili je to moj dojam jer u zadnjih nekoliko godina puno više pratim društvene mreže a i na HRT-u pogledam emisiju “Kućni ljubimci” (u nadi da neće prikazivati i promovirati držanje egzotičnih životinja jer je njima mjesto u svom izvornom staništu)).

  2. kad trazis, evo – 100%- cistokvnu ISTINUti :- zamisljs si da si najpametnij i da ces sam uspeti, sto je tvoj prvi kretenizam. PRIMJER:- MENJATI ZAKON O LOVSTVU. — TU TREBA TIMSKI RAD, BAR PAR LJUDI, PREDANI !!! ROBERTE, NE MOZES TO SAM SAVRSENO NAPRAVITI, POPUT MOJE “EDUKACIJE”-SA 5 ZVJEZDICA, ZA KOJU NISAM DOBIO KRITIKU NI U NAUCNOM, NI U FILOZOFSKOM, LOGICKOM, MEDICINSKOM, ETICKOM ILI BILO KOJEM SMISLU. TO JE NA GRANICI MOGUCEG, JER “EDUKACIJA” OBUHVACA SVEUKUPNU ETIKU COVJECANSTVA. TO JE PRIMJER DA NE TREBA ODBIJATI SURADNJU, A MENE ODBIJAS, KAO I BILO KO DRUGI !!! ITD. ITD. ITD.

Odgovori: