Video: Danas je Zagreb hodao za zatvaranje svih klaonica

Video: Danas je Zagreb hodao za zatvaranje svih klaonica

219 12767

Inicijativa “Oslobođenje životinja” je u subotu 27. 5. 2017. godine u Zagrebu organizirala drugi međunarodni prosvjed “OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA za zatvaranje svih klaonica”.

Cilj prosvjeda bio je osvijestiti građane o nepotrebnom i moralno neprihvatljivom svakodnevnom stradavanju i patnji milijardi porobljenih životinja, ukazati na iznimnu okrutnost industrije mesa, mlijeka, jaja, kože, svile, krzna, kozmetike i lijekova testiranih na životinjama itd., te upozoriti na osobito štetne zdravstvene i ekološke posljedice rastuće industrijske proizvodnje i konzumacije mesnih i mliječnih proizvoda.

Na prosvjedu se okupilo oko 150 ljudi koji su svojim prisustvom, transparentima i porukama nastojali ukazati svojim sugrađanima na nužnost zatvaranje svih klaonica i preusmjeravanje na druge vrste poduzetništva kako bi se spriječio daljnji masovni i kontinuirani uzgoj i klanje svjesnih i osjećajnih životinja. Prosvjednici su se okupili na Trgu kralja Tomislava u 11 sati, odakle je prosvjedna povorka krenula prema Trgu bana Jelačića, te nastavila Ilicom do Trga maršala Tita i Trga Petra Preradovića, te se Bogovićevom i Teslinom uputila natrag prema početnom mjestu okupljanja.

Nakon marša prosvjedne povorke, okupljenima se su se kratkim govorima obratili organizatori prosvjeda Robert Međugorac, Marijana Katić Jerković, Gordan Nogić i Dijana Benković Šebečić, a podršku od strane akademske zajednice svojim govorom dao je poslijedoktorand filozofije dr. sc. Ljudevit Fran Ježić, dok je svojim dirljivom izvedbom umjetnica Vesna Mačković upotpunila ovo okupljanje. Također, podršku zagrebačkom okupljanju, svojim su dolaskom dali aktivisti iz Slovenije i BIH-a.

Ovim prosvjedom Zagreb se pridružio međunarodnim marševima za zatvaranje svih klaonica koji su započeli 2007. godine prosvjedom u Parizu, te se od tada svake godine održavaju na svim kontinentima s podrškom koja je sve masovnija u sve brojnijim državama: Francuskoj, SAD-u, Australiji, Turskoj, Belgiji, Kanadi, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Brazilu, Švicarskoj, a ove godine pridružila im se i Hrvatska.

.

Svjetlozapisao: Nevio Smajić

2. međunarodni prosvjed OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA za zatvaranje svih klaonica

2. međunarodni prosvjed OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA za zatvaranje svih klaonica

zivotinje-3

zivotinje-6

zivotinje-9

zivotinje-10

zivotinje-11

zivotinje-14

zivotinje-17

zivotinje-18

zivotinje-19

zivotinje-20

zivotinje-21

zivotinje-22

zivotinje-23

zivotinje-24

zivotinje-25

zivotinje-26

zivotinje-28

zivotinje-29

zivotinje-30

zivotinje-31

zivotinje-32

zivotinje-33

zivotinje-34

zivotinje-36

zivotinje-37

zivotinje-38

zivotinje-39

zivotinje-40

zivotinje-41

zivotinje-42

zivotinje-44

zivotinje-45

zivotinje-46

zivotinje-47

zivotinje-48

zivotinje-49

zivotinje-50

 

 

 

219 KOMENTARA

Odgovori: