Znanstvenik Petar Tomev Mitrikeski u Petom danu priznaje kako je testiranje na životinjama užasno!

Znanstvenik Petar Tomev Mitrikeski u Petom danu priznaje kako je testiranje na životinjama užasno!

0 14

Genetičar i molekularni biolog dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski u Petom danu (23. 11. 2018.), u kojemu se pričalo o prizivu savjesti i Brexitu, priznaje kako je testiranje na životinjama užasno, ali ni jednom riječju ne traži da taj užas prestane, niti da životinje moraju imati zajamčena zakonska prava, nego samo da treba biti “humaniji” prilikom testiranja i da studenti “moraju učiti” te objašnjava kako znanstvenici imaju pravo na priziv savjesti.

Njegovo izlaganje na tu temu možete poslušati od 11:50 min.:

“U principu netko od nas znanstvenika bi također mogao tražiti da mu se omogući pravo priziva savjesti. Recimo kada sam ja bio student i kad su nas tražili da radimo vivisekciju na životinjama, koja je potrebna, studenti moraju učiti, to je bila vivisekcija na miševima i štakorima. Ja priznajem, evo sada javnosti, meni je bilo užasno tog miša ubiti i štakora kojeg smo rezali. Priznajem miševe koji se ubijaju cervikalnom dislokacijom, znači povučete im glavu i rep, pukne im vrat, i to je to, nisam nikada napravio. Jednog štakora smo otvorili i kad je otvoren on će se mučiti ako mu ne probijete ošit i onda pluća prestaju raditi i umre. Evo bilo mi je užasno da sam morao tog jadnog štakora ubiti.

Znači ja razumijem da neki znanstvenici mogu napraviti priziv savjesti ako moraju ubijati jako puno životinja. Danas mi u Hrvatskoj imamo pravila, kodeks i na PMF-u imate tečaj koji možete proći da biste radili sa životinjama, da to radite na human način, a ne sad da životinja služi da joj kapate kapi da biste provjeravali kozmetičke preparate, što industrije rade, što je također užasna stvar.”
– dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski

 

Petar Tomev Mitrikeski je makedonski genetičar, filogeičar, evolucionist, molekularni biolog i kršćanski apologet bugarskog podrijetla.

BEZ KOMENTARA

Odgovori: