Doktorica veterine ubila 700 pasa pa sebe

Doktorica veterine ubila 700 pasa pa sebe

201 10416
Jesu li kritike javnosti probudile savjest doktorici veterine koja je u dvije godine ubila 700 zdravih pasa pa je zato ubila i sebe?
.
Ravnateljica “skloništa” za životinje na Tajvanu je oduzela sebi život nakon što je dobila teške kritike javnosti preko mreže zbog ubijanja pasa na svom “poslu”, iako se očigledno ne radi o skloništu, nego o šinterajskom stratištu u kojem se vrše masovna ubojstva zdravih pasa.
 
Jian Zhicheng, doktorica veterine koja je radila u obrazovnom parku za zaštitu životinja u Taoyuan Cityu, preminula je pet dana nakon što je sama sebi dala smrtonosnu injekciju s eutanazijskim lijekovima dostupnim na svom radnom mjestu, kažu lokalna izvješća.
 
Prema kineskim izvješćima, ona se već osjećala depresivno zbog toga što je masovno ubijala zdrave pse. No nakon njenog nastupa na televiziji, u kojem je govorila o tom svom “poslu”, uslijedile su žestoke kritike javnosti koje su za nju izgleda ipak bile previše.
 
U oproštajnom pismu napisala je: “Ljudski život se ne razlikuje od psećeg te ću ja umrijeti od istih lijekova koje koristim za “uspavljivanje” pasa.
 
U mjesnim TV vijestima, gotovo točno prije godinu dana, pozvala je ljude da ne kupuju pse, nego ih usvoje. Rekla je da je sklonište pretrpano te da je obično morala ubijati pse već nakon samo 12 dana, ako u tom roku nisu bili usvojeni.
 
Također je otkrila da je ubila 700 pasa u dvije godine na “poslu”.
 
Prvog dana na svom “poslu” je i sama plakala osjećajući krivnju zbog ubijanja pasa. Kaže kako je osoblje iz skloništa vodilo pse u šetnju te su ih hranili slatkišima kako bi ih utješili prije nego bi im dali smrtonosnu injekciju.
.
Prema nekim mišljenjima imala je dobre namjere. Pobornici prisilnog spolnog sakaćenja (kastracije i sterilizacije) i antipopulacijskog pokreta smatraju da ona ništa nije kriva, iako je osobno svojom rukom ubila 700 pasa, nego su krivi oni koji se protive prisilnom spolnom sakaćenju i zagovaraju oslobođenje životinja.
No javnost joj ipak zamjera masovna ubojstva zdravih pasa te su je mnogi zbog toga prozvali “ženski mesar” i “lijepi krvnik”.
.
Video:
.

201 KOMENTARA

 1. Bez obzira na razlike u stajalištima oko prisilnog spolnog sakaćenja ljudskih i ne-ljudskih životinja te oko zagovorništva i metoda antipopulacijskog pokreta, očekujem da svi vegani jasno osude masovno ubojstvo 700 zdravih i nedužnih pasa.

  1. Mogla je dati otkaz,
  2. mogla je osloboditi pse, možda ih ne bi puno preživjelo, ali ni u proboju iz Jasenovca nije bilo puno preživjelih,
  3. mogla je otići sa psima na glavni trg i svezati se s njima u znak prosvjeda, male su šanse da bi uspjela, ali nada uvijek postoji, možda bi bar jedan od njih 700 bio spašen,
  4. mogla se ubiti prije nego što je njih ubila, time bi dobila veću medijsku pozornost pa bi možda opet neki od tih pasa bio spašen, iako nisam za tu opciju da se ona ubije, iako je bolje dići ruku na sebe, nego na drugoga
  5. mogla je ubiti nekog od političara koji su odgovorni za ovo što životinje proživljavaju,
  6. mogla je zapaliti neku klaonicu, umjesto da sebe ubije i pse,
  7. mogla je snimati sve što se događa u “skloništu” i objavljivati na YouTube-u, možda bi bar jednog psa spasila…

  Mogla je svašta, ali ona je odabrala ubijati zdrave i nedužne pse.
  Ovo nikome ne treba biti etički dvojbeno, a pogotovo ne veganima.

 2. Ah, vidi ti te zle ironije, upravo veganoidima to i nije etički dvojbeno.
  Bolje da ih je ona ubila, kažu jednoglasno, nego da su:
  – još pokoji put potrčali za loptom
  – nedaj Gade još koji put bili počašćeni od susjedove kujice, jer i on – Govnar – nije nju kastrirao pa se “mala” tjera ko prava
  – zalajali na poštara dok donosi “čestitke” za pogrešno parkiranje i ovrhe
  – rodile još koje dijete i možda baš zbog toga bile “spašene” ili spašene, jer psi se ne udomljavaju, samo gaze
  itd…
  Kako ti ono reče, deontnološki?
  GSS

  Nego, pitao si svog Deju, s kojim nemaš ništa i koji nije tvoj, šta on misli o deontologiji i Kantovim načelima?
  Kastriraj sve da izbjegneš patnju? Kastracija se širi, svi budu kastrirani, niko se više ne rađa, ako nema rođenih nema ni patnje, pravilo postaje univerzalno i samoodrživo je. Staroga Kanta sin vrišti od sreće!!! A ti? 😉

  Deontološki… Aha…

Odgovori: