Moje iskustvo

Moje iskustvo

144 9432
"Objašnjeno mi je da lijekove moram piti doživotno. No eto, dvije godine sam potpuno zdrava. Moj stroj ne podnosi smeće od goriva." - Helena Tkalčić

Autorica: Helena Tkalčić

.

Veganstvo – nije samo riječ o hrani nego se radi o načinu na koji živimo svoj život, hranu koju jedemo, odjeću koju nosimo, proizvodima koje koristimo, kako se nositi s ljudima i sve što je u našem životu. Jedemo nekoliko puta na dan i zato je jako bitno što jedemo i da svojim izborom ne ugrožavamo ničiji život.

Očuvanje okoliša
Zaštita okoliša, (npr: očuvanje prirodnih staništa i očuvanje prirodnih resursa), još je jedan način da se pomogne i ljudima i ostalim životinjama. Životinjska poljoprivreda je prepoznata od strane Ujedinjenih naroda kao najveći zagađivač koji utječe na emisije stakleničkih plinova – još je veći zagađivač od svih u sektoru transporta zajedno. Jedenje biljne hrane, proizvedene što više lokalno i bez upotrebe kemikalija je način ishrane kojemu svi trebamo težiti.

Utjecaj na ljudsko zdravlje
Dok ne postanemo vegani za osobnu korist, korist planete i svih svjesnih i osjetilnih živih bića, unapređenje zdravlja je samo dodatni bonus. Nije tajna da je dokazan odnos između količine konzumiranih životinjskih proizvoda i sklonosti teškim bolestima. Bolesti srca, raznih oblika raka, hipertenzija, pretilost, dijabetes i svi njihovi povezani simptomi obično se mogu spriječiti, održavati, pa čak i preokrenuti sijedeći prehranu temeljenu na cjelovitim biljnim namirnicama, a posebno sirovim namirnicama. Živjeti na biljnoj hrani je jednostavno, a vaše tijelo će vam uzvratiti višestruko za to. Pojedinac treba prije svega dosta čitati i istraživati o tome što biljna hrana može učiniti za naš organizam.

Veganstvo za mene znači koračati najmanje invazivnim putem na planeti, živeći skromno uz sva stvorenja koja žive, poštivajući i pokazuju način života koji troši najmanje resursa Majke Zemlje. Kako bi se reklo – živi i pusti druge da žive.

Na praktičnoj razini, veganstvo je način da pokažemo drugima da možemo voditi sretan i zdrav život koji ne zahtijeva patnju i smrt niti jedne životinje.

Što je veganski način života donio u moj život?
Čovjek kada je bolestan hvata se za svaku slamku spasa. Nažalost, svi pohrle današnjoj konvencionalnoj medicini i eto nas začas u apoteci, u začaranom krugu. Ja sam u tom krugu tapkala na mjestu 7 godina mojih 20-ih. Reći ću ovo – Što je bolest? Bolest je naprezanje tvoga tijela da se oslobodi nagomilanih metaboličkih taloga i otrova. Jama za čišćenje puna je, prijeđena je granica podnosivosti. To stanje zvano “bolest” si izazvao sam. Naše tijelo je savršeni stroj koji sam sebe regenerira i pokreče. Natankaš mu novo prvoklasno gorivo i on vozi dalje. Ulij mu neko smeće i štekat će. Nema iznimke.

Liječnici su mi dali etiketu “bipolarni poremećaj”, što znači “trajno oštećenje neurotransmitera u mozgu” i doživotno pijenje najtežih lijekova od kojih su samo slijedile nuspojave i druge dijagnoze. Popis lijekova je bio toliko dugačak da je bilo dana kada sam se pogubila u njima. Objašnjeno mi je da ih moram piti doživotno. No eto, dvije godine sam potpuno zdrava. Moj stroj ne podnosi smeće od goriva.

Najjača i najbolja promjena koja se dogodila je buđenje svijesti.

Jednom kada se počnete hraniti tako, nakon određenog vremena neizbježno ćete se suočiti s promijenjenim stanjem koje će biti sveobuhvatna transformacija svijesti na svim razinama; fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj.

http://absofruitlyheli.com/samoizljecenje/moje-iskustvo/

144 KOMENTARA

Odgovori: