Bebica

Bebica

146 11420
Bebica

rođen: nepoznato
umro: 17. 11. 2015.

 

Draga Bebice,

nadam se da si osećala koliko mi značiš, kolika sam počastvovana bila što sam mogla da te mazim po svilenkastom perju i što si me počela doživljavati kao mamu… Nema svako sreću da ima tako hrabrog i borbenog člana porodice i tako divno poznanstvo.

Znaš, pronašla sam te kod istog onog Spensa na istom mestu gde je počela moja prva akcija spašavanja životinja pre nekoliko godina, kada su tamo postavili mrežu za ptice u kojoj su one umirale u teškim mukama. Bila sam među ljudima koji su insistirali da se ta mreža skine. Vijala sam tehničkog direktora, zvala inspekcije, policiju, koga sam stigla. Tada sam otkrila svoju najveću i najljepšu životnu ljubav i znala sam da ću život posvetiti životinjama.

Kada sam te pronašla kako tamo unezvereno jurcas, znala sam da ću morati da pokušam da te spasem. Pa ti si zaboga potomak jedne od onih ptica naseljenih u krovu Spensa za čiju sam se bezbednost borila! I sama si bila borbena. Nisi se dala. Borila si se do zadnjeg momenta. To je nešto što ću pamtiti doživotno, što će uvek da me prati, ne bol koji sam iskusila kada sam te gubila, mada je činjenica da boli…

Znam da je bila mala verovatnoća da preživiš. Moguće i da su te izbacili iz gnezda jer si bila najslabiji ptić. Ne znam. Ali drago mi je da sam pokušala. Neki izbegavaju da pomažu tim “težim slučajevima” jer se plaše patnje i gubitka. A ja znam da bih opet sve isto uradila, jer čak i ako nisi dugo živela, ispunila si mi život nadom, toplinom, srećom. Svako zaslužuje da se oseća bezbedno i ima ljubav do poslednjeg dana. Mada ništa nije idealno, bar sam ti to pružila, kad već nisam mogla više…

Nadam se da si sada na boljem mestu, da se ne mučiš i da ćemo se opet videti. A dotle, obećavam da ću davati sve od sebe za duše nalik tebi… Volim te. Nedostaješ mi.

Tvoja mama
Isidora Vegan Karišik

Bebica

Bebica

146 KOMENTARA

Odgovori: