Video: Izravna akcija svugdje (DxE) poziva – uključite se u otvorene akcije oslobađanja životinja

Video: Izravna akcija svugdje (DxE) poziva – uključite se u otvorene akcije oslobađanja životinja

310 10124
Izravna akcija svugdje (DxE - Direct Action Everywhere)

“Izravna akcija svugdje” (DxE – Direct Action Everywhere) je međunarodna mreža aktivista za prava životinja koja poziva na izravne otvorene akcije oslobođenja životinja. Organizira prosvjede u restoranima, trgovinama i drugim mjestima upozoravajući i suprotstavljajući se negativnom razlikovanju na osnovi vrste – vrstaštvu (speciesism). DxE aktivisti također rade istrage na farmama koje opskrbljuju jajima Whole Foods Market i druge trgovine.

Prva akcija DxE-a dogodila se u siječnju 2013. kada je šest aktivista demonstriralo ispred pulta s mesom u Farmers Marketu, tvrdeći da leševi koji se prodaju tamo iza pulta nisu hrana, nego “muka i patnja milijardi naših prijatelja iz tvorničkih farmi i klaonica”.

Ubrzo nakon toga, DxE je pokrenula kampanju protiv korporacija, prije svega Chipotle i Whole Foods, koji se smatraju začetnicima mita o “humanom” ubijanju. Licemjernog mita koji zagovara ideju “humanijeg” načina ubijanja svjesnih i osjećajnih životinja koja ne žele umrijeti.

Izvorne akcije DxE-a su organizirane oko San Francisca. Do prosinca 2014., DxE mreža je narasla na najmanje 90 gradova u 20 zemalja.

Svake godine, organizatori i aktivisti “Izravne akcija svugdje” iz cijeloga svijeta dolaze se ponovno povezati i sudjelovati u zajedničkom učenju za jedan konačni cilj, kako bi postali bolji zagovornici za životinje.

DxE Forum 2016. je zakazan za 24. svibnja 2016. Već smo počeli raditi na njemu. Voljeli bismo vas vidjeti tamo.” – poručuju na svojoj mrežnoj stranici.

 

 

 

 

 

310 KOMENTARA

Odgovori: