Najavljujemo treću tribinu u ciklusu “Oslobođenje životinja”: Prisilna kastracija ne-ljudskih životinja – za ili protiv?

Najavljujemo treću tribinu u ciklusu “Oslobođenje životinja”: Prisilna kastracija ne-ljudskih životinja – za ili protiv?

320 36049
Treća tribina u ciklusu “Oslobođenje životinja”: Prisilna kastracija ne-ljudskih životinja - za ili protiv?

Ciklus predavanja i tribina “Oslobođenje životinja” u knjižnici Bogdana Ogrizovića na Cvjetnom trgu

 

Predavanje dva suprotstavljena tima:
PRISILNA KASTRACIJA NE-LJUDSKIH ŽIVOTINJA – ZA ILI PROTIV?
tim ZA – Tatjana Zajec, dr. med. vet. / Ingeborg Bata, dr. med. vet.
tim PROTIV – Mato Kutlić / Domagoj Pintarić

 

Vrijeme: utorak 24. 11. 2015. u 19 sati
Mjesto: Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 (Cvjetni trg), 10 000 Zagreb
Ulaz slobodan

Autor i voditelj ciklusa: Robert Međugorac, prof.


Treći termin ciklusa “Oslobođenje životinja” otvorit će duo sjajnih višestruko nagrađivanih učenika srednje škole GU Elly Bašić iz Zagreba u sastavu; Krešimir Lulić (harmonika) i Martin Kutnar (harmonika), II stavkom: Largo e spiccato, Koncerta za orgulje u d-molu, kojeg potpisuju Antonio Vivaldi i Johann Sebastian Bach u obradi Stjepana Vugera te Bastelacovim varijacijama na izraelski napjev „K Bogu sad“; Le elohim ahshav.

Naslovnu temu: “Prisilna kastracija ne-ljudskih životinja – za ili protiv?” obradit će dva, samo za ovu prigodu, suprotstavljena tima, a svaki tim će imati 15 min. za izlaganje. Tim ZA kastraciju u sastavu Tatjana Zajec, dr. med. vet. i Ingeborg Bata, dr. med. vet. i tim PROTIV kastracije u sastavu Mato Kutlić i Domagoj Pintarić.

U nastavku slijedi razgovor s gostima kojeg će voditi autor i voditelj ciklusa Robert Međugorac, uz interakciju s publikom.

Za kraj ćemo poslušati Piazzollin Maditango u izvedbi sjajnog dua Lulić – Kutnar.


Ukupno trajanje tribine je 90 min.

– 9 min. glazbeni uvod
1. Antonio Vivaldi / Johann Sebastian Bach (obr. Stjepan Vuger): Koncert za orgulje u d-molu, II st. Largo e spiccato
2. Saša Bastelac: Le elohim ahshav, varijacije na izraelski napjev „K Bogu sad“
Krešimir Lulić (harmonika) i Martin Kutnar (harmonika)

PRISILNA KASTRACIJA NE-LJUDSKIH ŽIVOTINJA – ZA ILI PROTIV?
– 15. min. tim ZA – Tatjana Zajec, dr. med. vet. / Ingeborg Bata, dr. med. vet.
– 15. min. tim PROTIV – Mato Kutlić / Domagoj Pintarić

– 44 min. diskusija s predavačima uz interakciju s publikom

– 7 min. glazbena odjava tribine
3. Astor Piazzolla: Maditango
Krešimir Lulić (harmonika) i Martin Kutnar (harmonika)

– Zatvaranje skupa


O PREDAVAČICAMA – TIM ZA:

Ingeborg Bata, dr. med. vet.

Ingeborg Bata, dr. med. vet.

Ingeborg Bata, dr. med. vet. – radim kao voditelj veterinarske službe u Zoo vrtu Zagreb. Osnivač sam i predsjednik Udruge za zaštitu divljih životinja AWAP i Centra za zbrinjavanje divljih životinja. Vegetarijanac više od 35 godina, osobno imam udomljen veći broj pasa, te volonterski također udomljavam pse i mačke te financijski i na druge načine pomažem isključivo privatnim licima koja imaju veći broj životinja, a nalaze se u objektivno teškim životnim situacijama. Iz područja bolesti divljih životinja kao i zbrinjavanja objavila sam preko 40 radova u stručnim i znanstvenim publikacijama te također u popularnim člancima ili sudjelovanjima u raznim emisijama obrazovnog ili informativnog karaktera. Sudjelovala sam i sudjelujem u radnim tijelima koja donose neke od zakona i propisa iz domene skrbi životinja s manje ili više uspjeha.

Tatjana Zajec, dr.med.vet.

Tatjana Zajec, dr.med.vet.

Tatjana Zajec, dr.med.vet. – VEF završila 2001. godine i od tad radi u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu. Od 2004. godine vodi to isto sklonište.
Vodi i udrugu „Didona“ – veterinari za zaštitu i dobrobit životinja, a udruga pomaže napuštenim životinjama po cijeloj Hrvatskoj te pomaže lokalnoj zajednici u organiziranju skloništa.
Drži predavanja i radionice o zaštiti životinja i njihovoj dobrobiti za Hrvatsko veterinarsko društvo, lokalne zajednice, u susjednim zemljama te u EU.
Živi s Hrvojem, mačkom Iskrom, psom Kajom i voli ići u planine.

 

 

O PREDAVAČIMA – TIM PROTIV:

Domagoj Pintarić

Domagoj Pintarić

Domagoj Pintarić začetnik je pokreta za prava životinja u Hrvatskoj, osnivač je i prvi predsjednik “Prijatelja životinja”, prve hrvatske udruge koja se od početka tisućljeća bavi životinjskim pravima. Aktivan na području životinjskih prava od sredine devedesetih Domagoj je sudjelovao u mnogim projektima vezanim uz životinjska prava i promociju veganstva, od uvođenja vegetarijanskih obroka u studentske menze i javne institucije do pisanja “Zakona o dobrobiti životinja” te lobiranja da se isti uvede u Ustav. Od razlaska s “Prijateljima životinja” Domagoj se bavi stand-up komedijom za koju je primio brojna domaća i međunarodna priznanja i nagrade.

Mato Kutlić

Mato Kutlić

Mato Kutlić je vikend aktivist, salonski anarhist, karizmatični Bent Edge, u narodu poznat kao Mr. Logika.
Slobodno vrijeme krati tragajući za istim i filozofirajući a ostalo (ne-slobodno, ne?) dosađujući prijateljima i idući na živce ostalima.
Poznat je i kao Shorty, a u skladu s dobrim ukusom nevoljko priznaje razloge koji su doveli do tog nadimka.
Ukratko, zadnja osoba koju bi trebali vidjeti na tribini o kastraciji ne-ljudskih životinja.
Ili kao stand-up komičara.
Život jednostavno nije pošten…

 

O SJAJNIM UČENICIMA SREDNJE ŠKOLE GU ELLY BAŠIĆ IZ ZAGREBA:

Krešimir Lulić (harmonika) i Martin Kutnar (harmonika)

Krešimir Lulić (harmonika) i Martin Kutnar (harmonika)

Krešimir Lulić – rođen godine 1998. u Zagrebu, Hrvatska, gdje živi i školuje se. Trenutno pohađa 3. razred Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu i 3. razred srednje škole Glazbenog učilišta Elly Bašić u Zagrebu, smjer harmonika u klasi profesora Stjepana Vugera.
Natjecanja:
Nastupao pet puta u Puli, Hrvatska na Međunarodnom susretu harmonikaša, od toga četiri puta kao solist (tri 1. nagrade i jedna 2. nagrada), te jednom s orkestrom (1. nagrada), jednom u Virovitici (2. nagrada), dva puta u Slavonskom Brodu, jednom s orkestrom (1. nagrada) i jednom kao solist (2. nagrada), dvaput u Daruvaru kao solist (1. i 2. nagrada).
Sudjelovao je na projektu “Škole za Afriku” (UNICEF), na projektu “Pismo prijatelju” u organizaciji British council i Hrvatskog društva skladatelja, kao i na brojnim međunarodnim seminarima koje su održavali uvaženi profesori harmonike (Miljan Bjeletić (SRB), Borut Zagoranski (SLO), Dražen Košmerl (HR), Elsbeth Moser (CH) itd.). Sudjelovao na nekoliko ljetnih glazbenih kampova.
Održao je više solo nastupa na raznim događanjima po Hrvatskoj.

Od važnijih nastupa istaknuti su:
2009.
– Pula – solist (1. nagrada)
2010.
– Virovitica – solist (2. nagrada)
– Pula – solist (1. nagrada)
2011.
– Pula – solist (1. nagrada)
2012.
– Pula – solist (2. nagrada)
– Daruvar – solist (2. nagrada)
– Slavonski Brod – orkestar (1. nagrada)
2014.
– Slavonski Brod – solist (2. nagrada)
– Pula – orkestar (1. nagrada)
– Daruvar – solist (1. nagrada)
– Beč – solist (1. nagrada)
2015.
– Primošten – orkestar (2.nagrada)
– Daruvar – solist (1. nagrada)
– Novi Sad – solist (1. nagrada)
– Novi Sad – duo ( 2. nagrada)
– Castelfidardo – solist (17. mjesto)

 

Martin Kutnar (harmonika i violončelo)

Martin Kutnar (harmonika i violončelo)

Martin Kutnar je rođen 1.10.2000. u Zagrebu, u glazbeničkoj obitelji.
Svirati harmoniku uči od pete godine života a violončelo od šeste godine. Do danas se istaknuo javnim nastupima s oba instrumenta na koncertima u zemlji i inozemstvu.
Završio je OŠ Vladimira Nazora u Zagrebu i upisao prvi razred u 7. gimnaziji. Učenik je trećeg razreda srednje glazbene škole: u Glazbenom učilištu Elly Bašić u klasi prof. Mirele Buchberger Karlo uči harmoniku, a violončelo u klasi profesorice mr.art. Neve Begović u GŠ Vatroslav Lisinski.
Svoje glazbeno obrazovanje usavršavao je na seminarima harmonike kod profesora Semjonova, Selivanova, Zagoranskog, Šverka, Skljarova, Anzellottia i na seminarima violončela kod profesora K. Lazara, D. Hamidulina, G.Tavaresa, Mee-Hae Ryo, Belme Alić i Annette Cleary.
Nastupao je na mnogim javnim i humanitarnim koncertima u Zagrebu, širom Hrvatske i u inozemstvu. Ističu se nastupi na Svjetskom danu harmonike , na koncertima izvrsnosti Agencije za odgoj i obrazovanje na dodjeli Oskara znanja, zatim u KDV Vatroslav Lisinski kao gost Zagrebačke filharmonije u duu (duo Hax), na festivalu mladih glazbenika „Imagine festival“ u Belgiji u Bruxellesu , s duom “Una Sinistra” (Selivanov) u Opatiji, nastup u triu Kutnar u Mimari i na Županjskim večerima s oba instrumenta. Tri puta je primio Oskar znanja Agencije za odgoj i obrazovanje za oba instrumenta. Nastupao je u TV emisiji Dobro jutro Hrvatska i u TV emisiji Školski sat. Svirao je u kvintetu na dodjeli Porina za životno djelo Valtera Dešpalja.Osvojio je i zlatnu medalju u latino-američkim i standardnim plesovima.
Prvi samostalni recital na oba instrumenta održao je 27. siječnja 2014. u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu. Dobitnik je više nagrada i priznanja za oba instrumenta: osvojio je 22 prve nagrade i 3 druge nagrade, Nagrađivan je na Hrvatskim natjecanjima učenika i studenata, na Međunarodnom natjecanju u Puli i Daruvaru, na Lions Clubu, na Imagine festivalu,na Natjecanju Franz Schubert u Beču, na natjecanju Star ways u Novom Sadu, Antonio Janigro u Poreču i na međunarodnom natjecanju u Castelfidardu u Italiji. Na međunarodnom natjecanju Bistrički zvukolik osvojio je zlato 2014. s harmonikom i zlato 2015. s violončelom. Na Natjecanju Antonio Janigro u Poreču osvojio je treću nagradu i posebnu nagradu. Na nedavno održanom Regionalnom natjecanju komornih sastava duo s Krešimirom Lulićem osvojio je prvu nagradu pod mentorstvom profesora Stjepana Vugera.


 

Raspored svih predavanja i tribina u 2015. godini:

utorak 22. 9. 2015. u 19 sati
JE LI VEGANIMA POTREBNA PSIHOANALIZA?
dr. sc. Anton Glasnović, dr. med. spec. neurologije

utorak 20. 10. 2015. u 19 sati
NUŽNOST I ADEKVATNOST VEGANSKE PREHRANE
doc. dr. sc. Dubravka Novotni, dipl. ing. nutricionizma

utorak 24. 11. 2015. u 19 sati
PRISILNA KASTRACIJA NE-LJUDSKIH ŽIVOTINJA – ZA ILI PROTIV?
tim ZA – Tatjana Zajec, dr. med. vet. / Ingeborg Bata, dr. med. vet.
tim PROTIV – Mato Kutlić / Domagoj Pintarić

utorak 15. 12. 2015. u 19 sati
ŽIVOTINJSKI ŽIVOT I LJUDSKI ZAKONI
izv. prof. dr. sc. Hrvoje Jurić, filozof

Kontakt: oslobodjenje.zivotinja@gmail.com

Dođite, saznajte nešto novo, diskutirajte i družite se u ugodnom društvu.

Ciklus predavanja i tribina “Oslobođenje životinja” utorkom u knjižnici Bogdana Ogrizovića na Cvjetnom trgu

Ciklus predavanja i tribina “Oslobođenje životinja” utorkom u knjižnici Bogdana Ogrizovića na Cvjetnom trgu

 

320 KOMENTARA

  1. Ma pusti ti prvu tribinu… Ta je još iz prošlog “sistema”… 😉
    Inače, za nestrpljive, nije zgorega baciti oko bar na dostupne podatke:

    http://homo-gestalt.info/m/prisilno-spolno-sakacenje-uglavnom-samo-2-vrste-ne-ljudskih-zivotinja/prisilno-spolno-sakacenje-skracena-prezentacija/

    A ja ću, uz objavu pomičnopisa, čekati i da uvažene doktorice objave svoju prezentaciju i da mi čitatelji namjernici ukažu na eventualne propuste u mojoj – opće ne dvojim da ih ima!

Odgovori: