Hajko

Hajko

122 9265
Hajko

rođen: ?. ?. 2009.
umro: 28. 12. 2015.

 

Ovaj svijet je zamijenio boljim meni najdraži jarac na ovome svijetu, HAJKO.
Uvijek ću pamtiti kako se volio maziti (volio je da ga češkam između prednjih papaka i uvijek mi je gurao prednju nogicu da ju mazim… ), i kako mi je otkrio, unatoč svim ljudskim predrasudama, koliko koze vole toplinu pritisnuvši se u zimske dane uz našu peć, često i sve dok mu dlaka nije počela gorjeti… i kako koze vole one koje vole…
DRAGI MOJ HAJKO, POČIVAO U VJEČNOM MIRU, RADOSTI I LJUBAVI, DRAGI I JEDINSTVENI HAJKO!

 

Hajko

Hajko

Dragi Hajko, došao si k nama kao jednogodišnji jarčić. Odmah si se zaljubio u našu Katku s kojom si donio na svijet 2 prekrasne kozice (Goldy i Woopy), a s njezinom kćerkicom Hajdi jarčića Moglija i seku mu Bafi. Na žalost, Katka je kratko poživjela i ostavila te s vašom kćerkicom Woopy (ostali su bili već našli dobre domove). Ubrzo si postao i djed, rodila se mala Hoppy… uživali smo u vašem društvu sve do pred godinu dana kada je kod nas situacija postala preteška i teška srca smo vas, s našom poni kobilicom Lunom, morali dati u bolje i stabilnije uvijete. Ostala nam je nada da ćete nam se vratiti kada jednoga dana steknemo bolje uvijete za vas. No, upravo smo saznali da nam se ti sigurno više nećeš vratiti.

Hvala ti za lijepa sjećanja. Bio si jako mazan i večeri provedene u maženju uz peć pred televizorom ostat će nam trajno u srcu. Osobito ćemo te pamtiti po tome što si nam otkrio dubinu kozjega srca, po tvojoj ljubavi prema Katki. Kada je Katka naglo preminula, ti se nisi isprva s tim htio pomiriti, dugo si je gurao njuškicom i nogicom glasno je pozivajući da ustane… a onda si shvatio, zamuknuo si i legao kraj njezina tijela pogledom uprtim u daljinu. Dugo si tako ležao zureći u prazno… tvoja se bol naprosto mogla pipati.

Velika hvala Eko selu Gradunje, dragoj obitelji Černe koja nam je pritekla u pomoć i koja ti je u proteklih godinu dana pružila dobar dom i stabilnost. I njima i nama u boli koju sada osjećamo zbog gubitka tvojega dragoga društva ostaje utjeha nade da si s ovoga svijeta od svih nas koji smo te voljeli na ovome svijetu ponio pred Boga mnogo dobrih iskustava naše ljubavi, skrbi i pažnje, a ponajviše da si sada sa svojom dragom Katkom.

.
Ožalošćeni: Željka Bišćan i Miroslav Krušlin

.

Hajko

Hajko

122 KOMENTARA

Odgovori: