Lovac Marijan Idžaković zabranjenom malokalibarskom puškom mučki s leđa ubio dobroćudnog psa Bobija upucavši ga u potiljak

Lovac Marijan Idžaković zabranjenom malokalibarskom puškom mučki s leđa ubio dobroćudnog psa Bobija upucavši ga u potiljak

0 14293

Do kada će naoružane hladnokrvne ubojice (tzv. “lovci”) hodati hrvatskim šumama i nekažnjeno pucati po nedužnim životinjama? Je li sazrelo vrijeme da Hrvatska osim Međunarodnog prosvjeda za zatvaranje svih klaonica, pokrene i Međunarodni prosvjed za zabranu lova?

Piše: Helena Smolica

U nedjelju 3. 6. 2018. oko 20:45 na cesti Dobreć – Mala Učka, inače vrlo frekventnoj s obzirom na brojne bicikliste, trkače, planinare i turiste, lovac Marijan Idžaković (Opatija) iz lovačkog društva “Kobac 1960” iz Lovrana je zabranjenom malokalibarskom puškom mučki s leđa ubio dobroćudnog psa Bobija upucavši ga u potiljak.

Čak je i prema primitivnom, krvavom i zločinačkom Zakonu o lovstvu (čl. 55) i jednako tako primitivnom, krvavom i zločinačkom Zakonu o zaštiti životinja, zabranjeno ubijati pse i mačke u šumi, tzv. “lovištu”, a lovci na svim cestama moraju imati prazno oružje i to spremljeno u futroli.

Đani Jakotić, vlasnik ranča “Bubač” na Učki, šetao je tog dana spomenutom cestom iza pasa te je u jednom trenu čuo da su psi naišli na nekoga i zalajali, zbog čega ih je pozvao kako bi ta osoba čula da je netko od ljudi s njima, međutim u tom trenu je ispaljen hitac, nakon čega je drugi pas protrčao pored Đanija i pobjegao na ranč, a Đani par koraka nakon toga nailazi na mrtvo tijelo svog prijatelja Bobija i ubojicu Marijana Idžakovića sa zabranjenom malokalibarskom puškom u ruci.

Očevid je trajao do 3 ujutro i sve pohvale Opatijskoj policiji koja je došla odmah na mjesto zločina i revno odradila sve potrebno.

Marijan je pucao Bobiju u potiljak, što govori da je pas nakon poziva već krenuo natrag prema Đaniju koji se također nalazio na samoj putanji ispaljenog metka, tako da je i on mogao poginuti, čime je počinjena opće opasna radnja.

Od mjesta pronalaska čahure pa do Bobijevog mrtvog tijela udaljenost je oko 15 metara, što potvrđuje da je pas ubijen bez ikakvog razloga te se cijeli događaj odigrao u svega 5 sekundi pa nema govora da bi ga pas, koji i inače nije agresivan, napao.

Bobijev prijatelj, Đani Jakotić je vlasnik udruge za zaštitu životinja i očuvanje prirode, a brine se i o Brnji, najstarijem konju u Hrvatskoj koji sada ima već 44 godine.

Đani Jakotić i Bobi

Đani Jakotić i Bobi

Helena Smolica i Bobi

Helena Smolica i Bobi

Bobijeva krv na mjestu zločina

Bobijeva krv na mjestu zločina

Smrtonosna prostrjelna rana na Bobijevom potiljku

Smrtonosna prostrjelna rana na Bobijevom potiljku

Zbogom dragi Bobi, počivaj u miru.

BEZ KOMENTARA

Odgovori: