Video: Danas su Zagreb i Rundek hodali za zatvaranje svih klaonica

Video: Danas su Zagreb i Rundek hodali za zatvaranje svih klaonica

0 11

U organizaciji “Oslobođenja životinja“, danas (subota, 26. 5. 2018.) je u Zagrebu održan “3. međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica” uz koncert grupe “Žen” i Darka Rundeka s onima iz ekipe koji ne jedu životinje.

Na prosvjedu se okupilo oko 150 ljudi iz Hrvatske, Slovenije i BiH, koji su svojim prisustvom, plakatima i porukama nastojali ukazati sugrađanima na nužnost zatvaranja svih klaonica i preusmjeravanje na druge vrste poduzetništva kako bi se spriječio daljnji masovni, kontinuirani uzgoj i klanje svjesnih i osjećajnih životinja.

Prosvjednici su se okupili na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu u 11 sati, odakle je prosvjedna povorka krenula prema Zrinjevcu pa Teslinom, Gajevom i Bogovićevom do Cvjetnog trga pa Preradovićevom i Masarykovom do HNK, zatim Frankopanskom i Ilicom do Trga bana Jelačića, a onda Praškom do Zrinjevca i natrag do Strossmayerovog trga.

Na Cvjetnom trgu prosvjednici su se susreli s predsjednikom HAZU-a, akademikom Zvonkom Kusićem, te ga pozvali da im pomogne zatvoriti sve klaonice i pitali ga hoće li dići svoj glas za porobljene životinje? Možda su ga uhvatili na prepad i malo zbunili, no ako sjednu s njim za stol i porazgovaraju, možda im da podršku i najavu za iduću godinu? Možda HAZU prestane šutjeti o klaonicama, najvećoj sramoti naše (ne)civilizacije.

Nakon povratka okupljenima su se kratkim govorima obratili Robert Međugorac, jedan od organizatora prosvjeda, i Snažno biljaš Mislav Skrepnik, a onda je uslijedio nastup grupe “Žen” i Darka Rundeka.

Ovim prosvjedom Zagreb se pridružio međunarodnim marševima za zatvaranje svih klaonica koji su započeli 2007. godine prosvjedom u Parizu, te se od tada svake godine održavaju na svim kontinentima s podrškom koja je sve masovnija u sve brojnijim državama: Francuskoj, SAD-u, Australiji, Turskoj, Belgiji, Kanadi, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Brazilu, Švicarskoj, a ove godine im se po treći puta pridružila i Hrvatska.

Veliko hvala svima na donacijama za pokrivanje troškova organizacije prosvjeda koje još uvijek skupljamo, a donaciju možete uplatiti ovdje:
https://www.indiegogo.com/projects/international-march-to-close-all-slaughterhouses-love-vegan#/

Veliko hvala Green Pointu, Vegehopu, Soyarnici, Annapurni i Food harmonyju što su nas sve nahranili!

Veliko hvala svim medijima koji su najavili prosvjed (Totalinfo.hr, Nacional.hrIndex.hr, Nexus Svjetlost.hr, HRT4 Studio 4, Teklić.hr, Prvi.hr, Drumtidam.info, 035portal.hr, Dnevno.hr, 100posto.hr, Radio Student)

Veliko hvala Darku Rundeku i grupi “Žen” na odličnoj svirci i atmosferi!

Veliko hvala svima koji su najavili prosvjed (Darko Rundek, Mate Rimac, Hrvoje Jurić, Sara i Eva iz grupe “Žen”, Mislav Skrepnik, Aleksandra Hampamer, Diana Grubišić Ćiković, Ivana Crnoja, Nenad Jarić Dauenhauer, Anton, Josipa i Petra Glasnović, Valent Samardžija, Petrit Çeku, Ivan Pernar)!

Veliko hvala svim aktivistima i prosvjednicima, velika hvala Zagrebe, bez vas ovo naprosto ne bi bilo moguće! 

Vidimo se u još većem broju u subotu 1. 6. 2019. na 4. međunarodnom prosvjedu za zatvaranje svih klaonica!

Svjetlozapisao: Matej Čelar
Svjetlopise možete slobodno koristi za širenje istine o patnji životinja i strahotama klaonica.

3.Pro_Zat_Kla-1

3.Pro_Zat_Kla-4

3.Pro_Zat_Kla-6

3.Pro_Zat_Kla-7

3.Pro_Zat_Kla-8

3.Pro_Zat_Kla-9

3.Pro_Zat_Kla-10

3.Pro_Zat_Kla-11

3.Pro_Zat_Kla-14

3.Pro_Zat_Kla-15

3.Pro_Zat_Kla-16

3.Pro_Zat_Kla-18

3.Pro_Zat_Kla-19

3.Pro_Zat_Kla-20

3.Pro_Zat_Kla-22

3.Pro_Zat_Kla-23

3.Pro_Zat_Kla-24

3.Pro_Zat_Kla-25

3.Pro_Zat_Kla-26

3.Pro_Zat_Kla-27

3.Pro_Zat_Kla-30

3.Pro_Zat_Kla-31

3.Pro_Zat_Kla-34

3.Pro_Zat_Kla-35

3.Pro_Zat_Kla-37

3.Pro_Zat_Kla-40

3.Pro_Zat_Kla-43

3.Pro_Zat_Kla-44

 

BEZ KOMENTARA

Odgovori: