Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge

Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge

0 8265

Piše: Vanja Jurilj

 

Iskra Glavak Šeperić je u svakom smislu iznimna djevojka i osoba.
Iako je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica, odlična je učenica i iznadprosječno nadarena za jezike i književnost.

Uređaj Lokomat je za nekoliko dana napravio veći napredak nego godine i godine vježbanja i fizikalnih terapija te donio nadu u bitno poboljšanje Iskrinog zdravstvenoga stanja – iako Iskra ne vjeruje da bi mogla samostalno hodati, nada se da bi mogla prohodati uz pomoć štaka.

Tjedan dana terapije od 3 sata dnevno ima cijenu od 4800 kn. Optimalna terapija je 6 sati dnevno – 11 000 kn tjedno, što Iskra ne može zbog nastave i još ponečeg. Tome treba dodati cca 800 kn putnih troškova jer je terapija je u Zagrebu, a Iskra živi u Lekeniku.

Dakle, za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5600 kn tjedno. Minimalna preporučena terapija je 8 tjedana, a idealno bi bilo provesti 12 tjedana neprekidne terapije.

Njeni roditelji su podnijeli već brojne žrtve kako bi joj omogućili potrebnu njegu i obrazovanje.

Iskrina majka je naša kolegica, zaposlena u OŠ Antuna Mihanovića u Zagrebu. Ova priča je stvarna, mi možemo pomoći da ima i sretan kraj.

BROJ RAČUNA ZA POSEBNE NAMJENE – pomoć za Iskru Glavak Šeperić
ZAGREBAČKA BANKA: HR3523600003513256514

BEZ KOMENTARA

Odgovori: