Od borbe za prava životinja do toga da je brašno gore od heroina!

Od borbe za prava životinja do toga da je brašno gore od heroina!

0 7144

Piše: Domagoj Pintarić

 

Prije su vegane provocirali tako što bi pred njima jeli meso. Dođe neki genijalac i onda žvače komad mesa i govori “njam njam” ili nešto jednako inteligentno tipa “je l’ ti fina trava?” i to je već bilo onak… mislim, ono, koji frajer, koji predator, jbt., netko je strpao životinju u kavez jer vas četrdeset ne bi mogli uloviti ništa da nisu već u kavezima, onda su je odveli na posebno mjesto gdje su je zaklali jer vas krv uzrujava, i klanje ne volim to gledat, bljak, onda su leš razrezali na sto komada i pretvorili u “meso”, onda su to meso termički obradili kuhanjem i pečenjem da ti se tibica na pokvari od sirovoga meseka, prethodno ga začinili i dodali hrpu priloga da ti bude fino, servirali i ukrasili da ti bude lijepo i onda dolaziš ti – ubojica, kralj džungle, gospodar hranidbenog lanca i papaš to zamotano u salveticu da ti ne kapne na košuljicu jer ima puno umaka… ono, kakav surov i sirov svijet… brutalan si i ne skrivaš to! Ali vegani su gej…

Kad se pronio glas da su mlijeko i jaja gori od mesa onda se u dućanu kao u knjižnici u miru i tišini čitalo sastojke na svim proizvodima i kad se pojavi nešto od tih sastojaka s gnušanjem se moralo vratiti na policu prije nego povratim jer je u keksima ima meda, gdje je zahod kad ga trebaš da izribam ruke od leša kojeg sam držao u rukama, još su smradovi med na kraj napisali da ga što duže držim u rukama…

Onda su počele one spike s E brojevima i dodacima hrani kad se skužilo da u pivu ima ribljih želudaca, koštanog brašna u šećeru i da se neka bakterija za Vegetu uzgaja na goveđem butu i takvih hrpu stvari. Onda je već postalo bljak jesti Vegetu, piti pivo i koristiti senf jer u senfu ima šećera… tak da ak te frajer provocira dok jede hot dog ti se više gadiš na senf nego na kobasu jer on ne kuži da jede 0,0001% kostiju u hrani, a i da zna vjerojatno bi poludio od muke jer svjesno jede hrenovku i očito mu je u životu jedino stalo do zdravlja i kvalitetne hrane.

U jednom trenutku je netko saznao strašnu istinu da na smokvinom stablu ose znaju ući u cvijet gdje polome krila i ostanu unutra dok se iz cvijeta stvara plod smokve i tako integriraju u plod pa je tako jesti smokve postalo otprilike ravno krvavicama, ono kad u vesternu gladni Indijanci ubiju jelena, raspore ga, izvade srce i jedu ga sirovog dok im krv teče obrazima, e, to je otprilike kao kad jedeš smokve. Tu negdje. Jesti smokve pred nekim, ne znam to ni opisati, znam samo da je to gore od Hitlera.

S boljim protokom informacija saznalo se i da u brašnu ima L-cisteina u kojem ima dijelova ljudske kose, nitko nije ubijen za to, ali svejedno nije veganski pa je to samo još jedan od razloga zašto obilaziti pekarnice u širokom luku, a i prodavačica mi nije znala reći koji kvasac koriste, ima li u slancu L-cisteina, je li pšenica organska ili anorganska možda, jesu li slanci pečeni na svinjskoj masti i je li pekar koristio posebne rukavice da prebaci lisnato s hrenovkama prije nego je dirao slance i skoro sam joj povraćao po krafnama kad sam saznao da je možda dirao slance istim rukavicama ili rukama kao i pizzu sa šunkom.

Da ne pričam da se za palmino ulje sijeku prašume u kojima žive mnoge životinjske vrste pa se neizravno zbog tog inače biljnog ulja ubija jednako kao i za svinjsku mast. A isplivao je i podatak da dok se kakaovac suši i priprema za spravljanje čokolade na njega slijeću muhe, dolaze i glodavci pa je dozvoljeni postotak leševa glodavaca, komada insekata i izmeta u čokoladi do 2%. Napolitanke koje u sebi sadrže čokoladu, brašno i palmino ulje postale su ravne glodanju svinjske nogice dok je svinja još živa.

A onda je počelo potpuno divljanje sa sirovom hranom, samo sirovo, nema veze što je odvratno, nejestivo, samo sirovo se jede, torte su sirove, djeca torte sirove moraju jesti, ne normalne, nego tortu od jebene tikvice ćeš zlato dobiti za rođendan, kako misliš neće ti nitko od prijatelja doći i da nemaš prijatelje i da te tuku u školi jer jedeš sirove tikvice?!

Onda su svi postali alergični na gluten, ne znam kako su preživjeli do sad, ali da sad zaratimo umjesto bojnih otvora pobacamo malo žemljica i kajzerica, desetkujemo ih za pet minuta, pa GMO, pa eko ovo ono, bijela sol je smrt, brašno gore od heroina…

Tako da smo prešli put od provociranja vegana komadom mesa na to da ih danas doslovno iz takta može izbaciti skuhana tikvica na komadu kruha tj. glutenske L-citeinske bombe s kriškom rajčice posoljene čistim bijelim otrovom kojoj se ne zna porijeklo i možda je uzgojena na imanju koje nije eko, možda je zalijevana kravljim gnojivom, rasla je sigurno negdje uz cestu i pošpricana je herbicidom, a uz sve to sjeme joj je možda i GMO. Ali bar nije smokva.

Put sličan kao što je bio s feminizmom. Od borbe za pravo glasa do toga da su klima uređaji seksistički. Od nečega što je imalo smisla, pretjerivanjem i ekstremizmom su izopačili cijelu priču i postali javna sprdnja koja sa sobom vuče i normalni dio onoga što zagovaraju.

 

 Domagoj Pintarić

BEZ KOMENTARA

Odgovori: