Vegani iz šume – napustili smo ovaj sustav koji melje sve pred sobom

Vegani iz šume – napustili smo ovaj sustav koji melje sve pred sobom

0 12531

Kada su jednom u potpunosti shvatili da živeći unutar sustava koji uništava sve oko sebe podržavaju taj sustav, da taj sustav preživljava upravo na svakom pojedincu koji živi unutar njega, kada su to shvatili napustili su svoje poslove, žive bez plaće i novaca, ne plaćaju poreze i žive u šumi. Oni više na nikakav način ne hrane ovaj sustav koji melje sve pred sobom i tako grade neki bolji svijet.

 

Piše: Maja Kičinbači

Već me stvarno unazad nekoliko godina jebe ovaj sustav u kojem smo se našli. Neprirodan je totalno. Nametnut nam je. I stvoren da nas uništi. Ne dramatiziram niti gledam crno, tako je. Banke, korporacije, mesna i mliječna industrija, industrija hrane općenito, farmaceutska industrija, tekstilna industrija, kozmetička… sve nas uništava i dragu nam majčicu Zemlju kojoj toliko volimo tepati i pjevati joj hvalospjeve i otići vikendom u šumu pa se dičiti njome na Fejsu, a preko tjedna joj zabijati nož u leđa. Nama su takve stvari skroz NU (ništa ubijenih, poznatije kao OK – zero killed). Svu tu industriju pokreće novac i naša vezanost i mislimo da nama sve to treba i da bez toga ne možemo, i da je zaposlenje i zarađivanje novca, služenje Bogu! Je, samo kojem Bogu? Kojem bogu služim dok sudjelujem u razaranju ljudi i Zemlje? Tvorcu Zemlje i ljudi? Da… skroz logično… trzam se u kognitivnoj disonanci…

Ali da… takvo je doba, takav je svijet, živimo u dualnosti, materijalizam je dio nas i ovog svijeta i na nama je da upravljamo tim. Aha… koliko znam iz svih duhovnih učenja, je ona neka priča (koju svi jako često vole ponavljati) sve je u nama. Pošto je materijalna stvarnost odraz duhovne, to ima apsolutno smisla. Dakle dualnost i materijalizam su u nama i tako se preslikavaju i u fizičkoj realnosti. Ako mi i dalje sudjelujemo u tom dualnom svijetu i živimo materijalno vezani, dakle i dalje stvaramo takvu realnost. Mi ju pokrećemo. Da, takvo je doba. Da, mi smo se uvukli u to i da, jedino mi i možemo izaći i istupiti iz toga. Neće se samo desiti.

Npr. vegani su osvijestili štetnost mesne i mliječne industrije. Uvidjeli koliko destrukcije to uzrokuje svijetu i koliko nas fizički uništava konzumiranje mesa i mliječnih proizvoda. Kada su to shvatili, prešli su na vegansku prehranu. Babe i didovi su im govorili da nisu normalni, da će se razboljeti i da će umrijeti, da je čovjek stvoren da jede meso, da izmišljaju gluposti i prave se pametni… vegani su otkrili da im se ništa nije desilo, da mogu bez mesa, da se osjećaju puno bolje i fizički i eto čisto s ljudske strane, ne sudjeluju više u jednom od razaranja ovog svijeta. Bravo i svaka čast! Promjena je tu… na bolje!

No, budimo realni, ima tu još puno kotačića koje treba ispraviti. Jer industrija je mnogo, a potlačenih još više. Ne samo životinje, ne samo djeca, ne samo žene… nego SVI.

Maja KičinbačiI tako… nadovezujući se na ovo kako su im babe i didovi govorili da će umrijeti ako ne jedu meso jer bez mesa ne mogu, tako su nas i uvjerili da moramo raditi jer nam treba novac za život. Ma da? Kaj fakat? Hajde odi reci vjeverici da se mora zaposliti kako bi zaradila za hranu i kuću. Je l’ smiješno zvuči?

Obilje nam je dano (to znamo iz svih kvazi duhovnih tekstova o zakonu privlačnosti i manifestiranju). Al’ stvarno nam je dano. Obilje hrane (ne moraš ni vrtlariti), obilje vode, obilje prirodnih skloništa. Ako želiš, možeš si i napraviti kućicu… i to ti je dano. Dani su ti materijali za odjeću, dani su ti lijekovi za sve bolesti. SVE ti je dano! Uvjerili su te da moraš raditi za to. Bog, Tvorac svega, ti je sve dao i ti misliš da moraš biti zaposlen kako bi Njemu služio? Koja pljuska ravno Bogu u lice. Pljusketina!

Kao nikada nisu postojale kulture i plemena koji su živjeli bez novaca, zaposlenja, sustava…? I nisu bili pametniji i sposobniji od nas? I bas im je bilo grozno je l’ da? Je… bilo im je grozno kad su se našli nerazumni pametnjakovići k’o mi koji su ih potaracali…

I svi će lajkati fotku s Fejsa gdje piše kako su Indijanci super i kako je njihov način života kul, ali svi će i dalje podržavati način života koji nas sve uništava. I branit će ga. K’o što i zlostavljana žena brani agresivnog muža… i ako vam i tamo neki Bosanac ukaže na to, reci će te da sere.

I kužim da svatko mora proći svoje i da je prelazak težak i čini se gotovo nemoguć, ali barem si nemojte lagati da je takav način života nužan i da je NU… iz generacije u generaciju si lažemo…

 

BEZ KOMENTARA

Odgovori: