Započelo masovno ubijanje nedužnih koka i pataka u blizini Velike Gorice

Započelo masovno ubijanje nedužnih koka i pataka u blizini Velike Gorice

254 8856

Danas će u mjestu Sop Bukevski 12 km od centra Velike Gorice ljudi potpuno hladnokrvno i organizirano te uz punu institucionalnu i medijsku potporu ubiti preko 1500 nedužnih kokoši i pataka koje su rođene i odrasle kao robovi.

Neke od njih su bolesne (ptičja gripa), ali većina ih je zdravo. Niti za jednu od njih neće biti milosti, niti itko uopće dovodi u pitanje etičnost takvog masovnog zločina. Upravo suprotno, samo se naglašava kako će robovlasnici biti u potpunosti obeštećeni.

Javna glasila pokušavaju ublažiti stvar pa naglašavaju da se radi o eutanaziji životinja. No nikako se ne radi o ubojstvu iz milosrđa što podrazumijeva da su iscrpljene sve druge mogućnosti, a oboljeli i dalje trpi nesnosne bolove, nego upravo suprotno, radi se o mnogim potpuno zdravim životinjama, a manjina onih bolesnih ne trpi nesnosne bolove. Dakle, ne radi se o eutanaziji, nego o masovnom ubojstvu koje je propisano mnogim državnim aktima u ovakvim situacijama.

Masakr i zamjena starih robova novim robovima je daleko jeftiniji postupak velikogoričkim robovlasnicima nego bilo što drugo. U ludilu antropocentrizma generički pristup ne-ljudskim životinjama je uobičajena pojava. Ubojice naprosto ne razumiju da je svaka životinja jedinstvena po svim svojim karakteristikama. Nego se često misli da ako ubiju jednu kokoš da nije velika šteta jer ima još jako puno “istih”.

Zar se tako postupa prema slabijima, nedužnima i bolesnima? Bismo li tako postupali da su u pitanju ljudi?

 

254 KOMENTARA

Odgovori: