Rundek, Rimac, Jurić, “Žen”, Skrepnik i mnogi drugi vas pozivaju na 3. međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica

Rundek, Rimac, Jurić, “Žen”, Skrepnik i mnogi drugi vas pozivaju na 3. međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica

0 6

Darko Rundek, Mate Rimac, Hrvoje Jurić, Sara i Eva iz grupe “Žen”, Mislav Skrepnik, Aleksandra Hampamer, Diana Grubišić Ćiković, Ivana Crnoja, Nenad Jarić Dauenhauer, Anton, Josipa i Petra Glasnović, Valent Samardžija, Petrit Çeku, Ivan Pernar, organizatori inicijativa “Oslobođenje životinja” i mnogi drugi pozivaju vas na 3. međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica (International March to close all slaughterhouses).

3. MEĐUNARODNI PROSVJED ZA ZATVARANJE SVIH KLAONICA
+ koncert grupe “Žen” i Darka Rundeka s onima iz ekipe koji ne jedu životinje

Subota, 26. 5. 2018. u 11 sati
Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb

(Jedan od najljepših trgova u Zagrebu, koji se nalazi između Zrinjevca i Trga kralja Tomislava.)

 

Radi se o jednodnevnom događaju usmjerenom na ukinuće životinjskog holokausta i ropstva na sve tri razine te promociju veganstva kao načina života koji teži isključiti sve oblike okrutnosti i iskorištavanja životinja.

3. međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica

Cilj ovog prosvjeda je osvijestiti građane o nepotrebnom i moralno neprihvatljivom svakodnevnom stradavanju i patnji milijardi porobljenih životinja, ukazati na iznimnu okrutnost industrije smrti te upozoriti na osobito štetne zdravstvene i ekološke posljedice rastuće industrijske proizvodnje i konzumacije mesnih i mliječnih proizvoda.

Zagrebački prosvjed za zatvaranje svih klaonica i preusmjeravanje na druge vrste poduzetništva (jer masovni i kontinuirani uzgoj i klanje svjesnih i osjećajnih životinja ne može biti poduzetništvo) pridružuje se međunarodnim marševima za zatvaranje svih klaonica koji su započeli 2007. godine prosvjedom u Parizu te se od tada svake godine održavaju na svim kontinentima s podrškom koja je sve masovnija u sve brojnijim državama: Francuskoj, SAD-u, Australiji, Turskoj, Belgiji, Kanadi, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Izraelu, Brazilu, Švicarskoj, a pridružila im se i Hrvatska.

Pokrenuta je i indiegogo kampanja za prikupljanje novaca kako bi se pokrili troškovi organizacije ovog događaja:

– pozornica
– razglas
– struja i dovlačenje kabla
– Zagreb Inspekt d.o.o. za mjerenje buke
– veliki plakati po Zagrebu
– štandovi za klopu i sokove

Sve ono što organizatori eventualno ne uspiju skupiti, platit će iz svog džepa jer im je stalo da događaj iz godine u godinu bude što bolje organiziran pa zato mole da im pomognete svojom donacijom.

Donaciju možete uplatiti ovdje na žiro račun:
https://www.indiegogo.com/projects/international-march-to-close-all-slaughterhouses-love-vegan#/

Program:

  • 11:00     Okupljanje na Trgu Josipa Jurja Strossmayera
  • 11:30     Oblikovanje prosvjedne kolone i pokret prema Zrinjevcu pa Teslinom, Gajevom i Bogovićevom do                          Cvjetnog trga pa Preradovićevom i Masarykovom do HNK, zatim Frankopanskom i Ilicom do Trga                            bana Jelačića, a onda Preškom do Zrinjevca i natrag do Strossmayerovog trga.
  • 12:30     3 ili 4 govornika koji će se kratko obratiti prosvjednicima.
  • 13:00     Koncert grupe “Žen”
  • 14:00     Koncert Darka Rundeka

Fejs događaj:
https://www.facebook.com/events/391726344609176/

Vidimo se! 🙂

 

 

 

BEZ KOMENTARA

Odgovori: