Veganka Vesna Mačković poziva na premijeru svoje nove predstave – Krleža, stani u red!

Veganka Vesna Mačković poziva na premijeru svoje nove predstave – Krleža, stani u red!

0 36

Kazališna predstava s pjevanjem i hranom.

Premijera: 5. i 6. 4. 2018. u 20 sati
Lokacija: Pogon Jedinstvo (pored Kluba Močvara)

REZERVACIJE: ulaznice@vesnamackovic.com ili viber /watzup / SMS s datumom i imenom te odabirom vrste ulaznice poslati na 099 200 40 40

ULAZNICE su dio inicijative “Umjetnost dostupna svima prema kojoj prvih 20 ulaznica ima prazno polje cijene, sljedećih 20 ulaznica ima cijenu 30 kn, sljedećih 20 ulaznica ima cijenu 60 kn itd. Posjetitelji koji rezerviraju ulaznice s praznim poljem cijene pri izlasku s predstave samostalno upisuju cijenu koju žele platiti ovisno o svom životnom standardu i zadovoljstvu odgledanom predstavom.

Autorica: Vesna Mačković
Izvode: Tonka Kovačić, Vesna Mačković​, Vilim MatulaIda Fučić, Roko Nakić (Greg Đenko), Vilim Ostovic
Kostimografija: Vesna Mačković
Izrada rekvizita i kostima: Ines Kolenko (Elizabeth Grom)
Fotografija: Edita Sentić
Video: Dora Bodakos
Video selfieji: prijatelji širom svijeta i Pero Kvesić
Tehničar svjetla i zvuka: Tomislav Maglečić

Uz podršku: Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mladeKulturni centar Travno – KUC TravnoZagrebački Plesni Centar / Zagreb Dance CentreArs kopijaOutdoor akzent dooScena.hr

Ovaj scenski rad nastao je iz istoimene radio-drame premijerno izvedene u emisiji “Ars acustica” Hrvatskog radija u listopadu 2017. godine.

Multimedijalna suvremeno-kazališna predstava tematizira nevidljivost umjetnika danas. Autorica Vesna Mačković koristeći glasove izvođača i iPad looper s efektima uživo proizvodi eksperiment glasa, zvuka i teksta na temu nevidljivost umjetnika, nečujnosti ili krivo-čujnosti. Izvođači koriste tekst koji im je autorica nametnula, ali ga i izvrću i premeću po svojoj želji. Autorica usprkos i unatoč toj neposlušnosti izvođača njihove glasove manipulira i efektira uživo, te ti zvukovi, ta stvarnost, idu prema publici – svijetu ipak u njenoj režiji i montaži. Ni sami izvođači nisu sigurni u što će se pretvoriti ono što proizvedu kad otvore usta i puste glas. A gdje je u svemu tome umjetnik? Pozvan je, došao je na vrijeme, ali nitko ga ne primjećuje. Krleža, stani u red! Zakuska je servirana. Pripremili smo i zabavno-glazbeni program. A možda popričamo i o tvojoj novoj knjizi. Dođi, Krleža! Požuri! Požuri, Krležaaaaa!

Fejs događaj:
https://www.facebook.com/events/231906824048975/

Video najava:
https://youtu.be/7wjndYJcXmE

 

BEZ KOMENTARA

Odgovori: