Video: Godfrey Bloom u Europskom parlamentu: “Zašto je cijeli bankarski sustav prijevara?”

Video: Godfrey Bloom u Europskom parlamentu: “Zašto je cijeli bankarski sustav prijevara?”

276 9218
Godfrey Bloom u Europskom parlamentu: "Zašto je cijeli bankarski sustav prijevara?"

Sve su banke bez novca, Santander banka, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland. Banke mogu posuditi novac koji zapravo nemaju. To je kriminalni skandal i to traje već predugo. Umjetno tiskanje novca, koje da ga je počinila bilo koja obična osoba išla bi u zatvor na jako dugo vremena. A vlade i središnje banke to čine cijelo vrijeme. To je krađa poreznog obveznika. I dok ne počnemo slati bankare, uključujući i centralne bankare i političare u zatvor za ovaj skandal – to će se nastaviti.

.

Preveli: Niara i Valter

.
Govor britanskog političara iz Nezavisne stranke Ujedinjenog Kraljevstva (UK Independence Party)  u Europskom parlamentu, 21.svibnja 2013. Zajednička rasprava o bankarskoj zajednici:

.
Pa, povjereniče, gospodine predsjedniče, ustajem ponovo i bojim se da moram opet ponoviti isti značajan, strašan govor, isti koji držim već nekoliko godina. Moje je mišljenje, da vi stvarno ne razumijete koncept bankarstva. Sve su banke bez novca, Santander banka, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland – sve one su bez novca.

Zašto su bez novca? To nije neki čin od boga, nije neka vrsta tsunamija koji ih je slomio, već zato što imamo sustav nazvan „bankarstvo djelomičnih pričuva“, što znači da banke mogu posuditi novac koji zapravo nemaju. To je kriminalni skandal i to traje već predugo. Dodatak tom problemu jest, da imate moralni riziko, vrlo značajan moralni riziko od strane političkog okruženja.

I većina problema počinje u politici i središnjim bankama, koje su dio istog političkog sustava. Imamo krivotvorenja, ponekad nazvana „kvantitativno ublažavanje/olakšavanje“ – ali krivotvorenja pod bilo kojim drugim imenom – umjetno tiskanje novca, koje da ga je počinila bilo koja obična osoba išla bi u zatvor na jako dugo vremena. A vlade i središnje banke to čine cijelo vrijeme. Središnje banke potiskuju iznos kamatne stope, a također nemamo ni stvarni trošak novca, pa ipak okrivljujemo stvarno manje značajne banke za manipuliranje libor-a (londonska međubankovna ponudbena kamatna stopa).

Prilično je iznenađujuće, da su upravo Središnje banke izvorište toga. Središnje banke su te koje manipuliraju kamatnim stopama, povjereniče. I ja to sve prilično umanjujem. Govorili smo o tome prilično neobavezno, više na bezbrižan način, zar ne, o jamstvima za depozite, pa kad banke budu bankrotirale zbog vlastite nesposobnosti i smicalica, porezni obveznik dobije račun za to. To je krađa poreznog obveznika. I dok ne počnemo slati bankare, uključujući i centralne bankare i političare u zatvor za ovaj skandal – to će se nastaviti.

 

 

Komentar:

a) Pogledajte isto tako i kratki video Jekyll Island, s prijepisom na Hrvatski.

b) Zanimljivo je da je u Švicarskoj upravo u toku glasovanje za „Spasite naše zlato“, o čemu smo već pisali u članku Novčani sustav je sustav velike prijevare Potrebno je istaknuti da je Savezno vijeće odbilo inicijativu, ali se skupio dovoljan broj potpisa (što u Švicarskoj iznosi 100 000), da se održi referendum, koji je zakazan za 30. studenog 2014.

Tvorci inicijative “Spasite naše zlato”, zahtijevaju da Švicarska Narodna Banka (SNB) mora zadržati 20 posto svojih pologa u zlatu. Nadalje, nikada više ne bi smjela prodavati udjele zlata.
I sve zlatne zalihe trebaju biti pohranjene u Švicarskoj. (op. prev.: koje se sada velikim dijelom nalaze u S.D.)

Izvornici:

http://gold-initiative.ch

http://www.handelsblatt.com/finanzen/rohstoffe-devisen/rohstoffe/referendum-in-der-schweiz-rettet-unser-gold/10899160.html

http://www.admin.ch/ch/d/pore/rf/cr/2011/2011872.html

c) Isto tako smo i preveli video Švicarskog zlata vjerojatno nema, u kojem se govori o toj tematici i kako se čak u tajnosti mijenjaju zakoni, kako bi se postigli namjeravani ciljevi, u kojima prema vlastitim riječima članova Saveznog vijeća „Zlato danas nema veće značenje za novčanu politiku“. (?)

Preuzeto sa: http://zvono-istine.org/zasto-je-cijeli-bankarski-sustav-prijevara-godfrey-bloom/

276 KOMENTARA

Odgovori: