Apstinenti će opet proglasiti izbornu pobjedu!

Apstinenti će opet proglasiti izbornu pobjedu!

236 10288
Robert Međugorac: "Sva nastojanja oko oslobođenja životinja poništavamo izlaskom na izbore i legitimiranjem njihovog klanja."

Ovaj tekst je objavljen 30. 5. 2014. nakon lažnih izbora za EU parlament, koji su prema izlaznosti građana i lopovskim pravilima, u potpunosti propali, kao i mnogi izbori prije, što znači da nemaju nikakav legitimitet, iako su zakonski valjani kao i mnogi zločini u povijesti čovječanstva, ali je politička elita proglasila sjajnu pobjedu te kao i obično silom i manipulacijama ostala na uzurpiranoj vlasti. Sličan scenarij očekujemo i ovaj puta na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor 2015.

.

GRAĐANI KOJI SU BOJKOTIRALI IZBORE OPET PROGLAŠAVAJU NADMOĆNU POBJEDU
78% građana Hrvatske i 57% građana EU ne želi sudjelovati u „izbornoj“ farsi

.

“Glasovati znači odreći se vlastite moći.
Izabrati vladara ili više njih, na duže ili kraće vrijeme, znači odreći se vlastite slobode.”
– Elisée Reclus

„Upravljači nisu potrebni, ni vladar, ni država, sve je to nasilje. Dovoljni su ljudi koji se dogovaraju o svemu, obični ljudi, koji obavljaju svoje poslove, i ne žele da vladaju drugima, a ne daju da itko vlada nad njima.“
– Meša Selimović: Tvrđava

.
Autor: Robert Međugorac

.
I šutnja je odgovor
Građani Hrvatske pa tako i većine europskih država ne žele svojim glasom podržati prevaru. 75% građana Hrvatske uopće nije željelo izaći na izbore, a još 3% je poništilo glasački listić. Sustav koji u svom temelju nije pošten, niti demokratski, iako se tako naziva, ne može dobiti podršku. Naprosto nije pošteno da bez obzira na to kolika je izlaznost, izbori uvijek budu valjani.

Vi nas na svakim tobožnjim izborima pitate možete li odlučivati umjesto nas, napadno lobirate i manipulirate kako bi vas ovlastili kao svoje zastupnike. Većina nas šuti, ne odgovaramo, nego vam okrenemo leđa i odbijamo suradnju s vama, a vi to zlobno protumačite kao „ma glupi su, ne razumiju o čemu se radi, nisu obrazovani, previše su inertni, apatični i neodgovorni prema društvu pa i prema samima sebi, stoga nam daju potpuno pravo da odlučujemo umjesto njih“. Mislite, „dali smo vam priliku da birate, a vi je niste iskoristili, tko vam je sad kriv. Idući puta se malo potrudite dovući svoje dupe do birališta, ipak to sve puno košta da bi vi ostali kod kuće i kasnije brundali kako ništa ne valja.“

No mi upravo zato što smo odgovorni ne želimo dati podršku lažnim izborima, lažnom parlamentu (kako europskom, tako i hrvatskom), lažnoj demokraciji, nehumanim i bahatim političarima – predstavnicima bogatih, koji siromašnima daju samo prazna obećanja. Ne želimo svojim glasom dati legitimitet tom bankarsko-birokratskom molohu. Osnovni uvjeti demokracije nisu ispunjeni, niti u Hrvatskoj, niti u zloglasnom EUtanazijskom EU-švicu, tako da pristajanje na ta pravila, sudjelovanje u tom vrzinom kolu i glasanje za tu flajšmašinu životinjskih sudbina, ljudskih i ne-ljudskih, sigurno nije manje zlo, nego upravo podržavanje zla.

Da ne govorimo o tome kako je za nas koji se protivimo iskorištavanju i klanju životinja neprihvatljivo glasati za stranke koje svojim programima podržavaju industriju mesa, mlijeka, jaja, kože itd., a sve stranke, baš sve, upravo to podržavaju. Dakle, sva nastojanja oko oslobođenja životinja poništavamo izlaskom na izbore i legitimiranjem njihovog klanja.

Masovni odaziv bojkotu i suprotstavljanje hijerarhijskim strukturama
Cjelokupna izlaznost na izbore u Europskoj uniji je 43,1%, a po državama:

Austria 45 %
Belgija 90 %
Bugarska 40,2 %
Hrvatska 24,3 %
Češka 19,5 %
Cipar 42,4 %
Danska 55,0 %
Estonia 36,4 %
Finska 40,9 %
Francuska 43,5 %
Njemačka 47,9 %
Grčka 57,4 %
Mađarska 29,2 %
Irska 51,2%
Italija 60%
Latvia 30%
Letonija 37.3 %
Luxembourg 90%
Malta 74,8 %
Nizozemska 37,0 %
Poljska 22,7 %
Portugal 34,5 %
Rumunjska 34,7%
Slovačka 13 %
Slovenija 21 %
Španjolska 44,7 %
Švedska 51 %
Ujedinjeno kraljevstvo 36% 

 

Dakle i građani Europe bojkotiraju izbore, iako je u nekim državama, poput Belgije, glasovanje obavezno i ne izlazak na izbore se strogo novčano kažnjava pa je kod njih izrazito velika izlaznost pod prijetnjom kazne, što je nevjerojatna totalitarna mjera za jednu državu koja se hvali svojom naprednošću i slobodom.

Nametnuta pravila
Elite su nam nametnule svoja pravila i tjeraju nas da prema tim pravilima biramo. No mi to svakim ciklusom, u sve većem broju rezolutno odbijamo, tako da je vaš prljavi sustav već odavno izgubio legitimitet, samo se vi pravite grbavi i nadate da mi nećemo ništa poduzeti. No varate se.
Neki od vas su toliko totalitarno bezobrazni da predlažu uvođenje obaveznog glasanja uz prijetnju sankcijama i u Hrvatskoj, no to bi samo bio šah-mat upravo za vas i to nekoliko poteza ranije nego što će svakako biti, već prema nekom prirodnom toku stvari, ako na vrijeme ne odustanete od legalne pljačke i maltretiranja građana.
Nas građane nitko nije pitao, a kamoli da smo to većinski izglasali, želimo li predstavničku demokraciju, partitokraciju, skupe izbore, D’Hondtov sustav raspodjele glasova u zastupničke mandate, izborni prag od 5%, privatno financiranje kampanja, a pogotovo ne to da su izbori valjani pa makar i samo jedna osoba izašla na izbore i zaokružila svog favorita ili samoga sebe na glasačkom listiću. Vi tu ne vidite nikakav problem, stoga vi i jeste problem kojeg se moramo riješiti.

Gubitnici proglašavaju pobjedu?
Neke stranke uvijek nakon tih lažnih izbora proglase pobjedu, unatoč tome što imaju mizernu podršku birača te uzurpiraju vlast. No mi ne želimo vlast uopće. Mi ne želimo da netko vlada nad nama, čak i kada bi imao stvarnu većinu, a kamoli kada se radi o strankama koje su dobile manje od 15% glasova od ukupnog biračkog tijela. Odakle im obraza da nakon takvog katastrofalnog neuspjeha preotmu vlast i nameću svoju volju drugima, pogotovo kada vam svojim ne izlaskom na izbore ili križanjem glasačkog listića, jasno poručujemo da nas ne zanimate, da vas ne podržavamo, da ne želimo ni vas, ni vaše programe, ni ovakav sustav, a pogotovo ne ovakva nepoštena pravila u kojima su svi tobože jednaki, svi imaju pravo birati i biti birani, samo nemaju svi jednake startne osnove, nemaju svi jednako novaca ni bogatih mecena koji bi platili dugačku i skupu predizbornu kampanju.

Elementarni nedostatak kvoruma
Ako nismo zadovoljni predstavljenim strankama i njihovim programima, izbornim pravilima, i sustavom općenito, onda ne dajemo svoj glas nikome i to se mora uvažiti. Ako nas 78% bojkotira izbore, onda u parlamentu, mora biti 78% praznih stolica jer one najbolje svjedoče o vašem izbornom neuspjehu, o debaklu ovog sustava i našoj biračkoj volji. Gospodo, nemate kvorum. Odluke koje donosite u ime svih nas nisu legitimne. Nismo vas za to ovlastili, niti to želimo. Shvatite to i uvažite, u suprotnom će se ponoviti povijest na vašu štetu.

Dvostruka mjerila
Država propisuje da svaka udruga, svaka organizacija, na svojim skupštinama, upravnim odborima, nadzornim odborima, predsjedništvu ili kojem god drugom tijelu mora imati kvorum, u suprotnom odluke tog tijela nisu valjane. No to pravilo ne vrijedi na izborima i nekim referendumima, što odgovara vladajućim strukturama, no ne i nama građanima, i zato vas, između ostalog, bojkotiramo.

Ne želimo „Vladu“ koja ne želi čuti građane, nego želimo „Slugu“ koji izvršava našu volju
Mi ne želimo svoje predstavnike, mi želimo da nas se izravno pita. Nitko ne može bolje zastupati naše interese od nas samih. Nemate legitimitet donositi odluke koje se tiču svih nas, a da nas prethodno niste ništa pitali i da vam mi zato nismo dali svoju suglasnost, niti vas ovlastili da nas zastupate. Mi ne želimo da itko vlada nad nama, nego želimo servis koji će provoditi volju svih građana. Taj servis se sigurno ne može zvati „Vlada“, niti se tako smije ponašati, nego upravo suprotno, treba se zvati „Sluga“ koji sluša svoj narod i ponaša se sukladno tome.

Istinska demokracija mora biti pravična i ne smije biti skupa
Nemojte nas farbati da su referendumi skupi. Mi ne želimo skupe referendume, nego registrirano elektronsko glasovanje pomoću kojeg ćemo o svim važnim pitanjima, ako treba i na dnevnoj razini, moći izraziti svoju volju, bilo da odgovorimo na pitanje, bilo da ne odgovorimo, što je naše legitimno pravo. Jedino o čemu nitko nema pravo odlučivati, pa ni većina, su temeljna prava, koja svima, ljudima i ne-ljudima, moraju biti zagarantirana Ustavom.

Država ignorira građane
Država je rastrošni represivni aparat kojim bogati tlače siromašne. Što reći o državi koja ne želi čuti svoje građane? Što reći o izbornim pravilima koja su namještena tako da zatiru volju svih onih čiji glasovi nisu prešli 5% ili su čak i prešli taj prag, ali ih onda dokrajči D’Hondtov sustav?
Zamislite situaciju u kojoj 100% građana izađe na izbore. HDZ dobije recimo 7%, SDP 6% glasova, a sve ostale stranke budu ispod izbornog praga od 5%. U toj apsurdnoj situaciji bi HDZ i SDP bili jedini u Saboru, čime bi državni aparat favorizirao mišljenje 13% svojih birača, a zanemario mišljenje 87% ostalih svojih građana, čiji glas je zbog idiotskih pravila naprosto utišan na iduće četiri godine.
Da ne govorimo o tome da se glas nas običnih građana neće čuti, niti će se poštivati naša volja, ako nemamo vremena, znanja, novaca i ljudstva da se organiziramo u političku stranku i ako ne uđemo u Sabor, ili u slučaju ako ne želimo nikoga ovlastiti da nas zastupa.

Dakle, mi zahtijevamo da se poštuje naša volja, a da mi pri tome ne moramo ispišati krv igrajući prema vašim pravilima. Dovoljno je samo da nas pitate i da dokle god vam mi ne damo suglasnost i ne ovlastimo vas za to, vi nemate pravo išta poduzimati i raditi u naše ime.

Ne u moje ime gospodo!

.
Prethodno objavljeno na: http://zvono-istine.org/pobjeda-apstinenata / i http://atma.hr/pobjeda-apstinenata/

236 KOMENTARA

Odgovori: