Bračni par Mesec su dugogodišnji vegani i rasturaju – Damir zlatni i Dubravka brončana na 2. našičkom “Vatrogasnom ceneru”

Bračni par Mesec su dugogodišnji vegani i rasturaju – Damir zlatni i Dubravka brončana na 2. našičkom “Vatrogasnom ceneru”

1 91

U subotu, 22. 6. 2019. održan je drugi našički “Vatrogasni cener” u organizaciji Udruge rekreativnog trčanja NEXE team Našice i DVD-a Našice u suradnji s mnogobrojnim udrugama iz Našica i okolice. Utrku je uspješno istrčalo oko stotinu natjecatelja, ozbiljnih trkača i vatrogasaca, a ovaj događaj je održan u sklopu Programa proslave Dana Grada Našica.

Uvjerljivu pobjedu na valovitom makadamu je odnio dugogodišnji vegan Damir Mesec, ostavivši iza sebe konkurenciju od stotinjak trkača. Stazu dužine 11.4 km s visinskom razlikom 143 m+/- pretrčao je za 43 min. i 26 sek. te osvojio zlato.

Dubravka Mesec je istu dionicu istrčala za 54 min. i 10 sek. te osvojila broncu u ženskoj konkurenciji. O Dubravkinom zlatu smo već pisali u prvom tekstu ikada objavljenom na objavniku Oslobođenje životinja, čime smo bili izuzetno počašćeni, tako da o tome možete više pročitati na ovoj poveznici.

A sada ćemo više o njenom suprugu Damiru, koji je cijeli život u natjecateljskom sportu, triatlonu, biciklizmu i trčanju, a u sportskoj karijeri je ostvario brojne iznimne rezultate.

U posljednje tri utrke na dvije je bio zlatni, a na jednoj srebreni. Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da vegani ostvaruju vrhunske sportske rezultate. Damir je deseterostruki Ironman triatlonac, bivši Ironman prvak, ultra trkač, nacionalna klasa trkača.

“Bila bi velika šteta da prije 8 godina nisam otkrio vegansku prehranu baziranu na voću jer ne bi mogao postizati takve rezultate. Sirova biljna prehrana mi omogućava brz oporavak nakon napornih treninga, ne ozljeđujem se kao ostali sportaši, iako imam 39 godina, a prehrana me čini bržim i snažnijim nego ikada.” 
– kaže Damir Mesec

Veganska obitelj Mesec, s lijeva na desno: Dubravka, Petra i Damir

Veganska obitelj Mesec, s lijeva na desno: Dubravka, Petra i Damir

Razlog Damirovog prelaska na skoro u potpunosti (95%) sirovu vegansku prehranu baziranu na voću  je prvobitno bilo zbog zdravlja i izvedbenih mogućnosti (performansi), a kako je odmicalo vrijeme polako se stvarala svijest i o etičkom aspektu ovakvog načina života. Nebrojene su prednosti veganstva i smatra da bi si svatko trebao dati šansu i pokušati prijeći na ovakav način života, jer ne koristi samo pojedincu, već je dobro i za životinje, i za okoliš.

Pored sportskih uspjeha Damir je iznimno uspješan trener specijaliziran za trčanje, biciklizam i triatlon. Od 2008. godine trenira rekreativce i sportaše. Uz njegovu pomoć, znanje, iskustvo i visoke standarde koje ima u trenerskom poslu do sada je preko 400 sportaša i rekreativaca u Hrvatskoj i diljem svijeta ostvarilo svoje željene ciljeve i snove.

Damir u svom trenerskom timu trenira sportaše koji su vegani, a prehranu i treninge u potpunosti prilagođava potrebama svakog pojedinca.

 

www.endurancecoach.net

https://www.facebook.com/endurancecoach1/

https://www.instagram.com/endurancecoachnet/

1 KOMENTAR

Odgovori: