Čudesne moći životinja – mačak čarobnjak

Čudesne moći životinja – mačak čarobnjak

2 11913
Drago Plečko: Čudesne moći životinja - mačak čarobnjak

Autor: Drago Plečko

 
U Sjedinjenim Američkim Državama čak 55 milijuna ljudi živi kod kuće sa psima, a njih 60 milijuna s mačkama. Najnovija saznanja o potonjima iznenadila su znanstveni svijet.

Prvo je u časopisu Američke Udruge veterinara objavljeno zapažanje da mačke izuzetno rijetko obolijevaju od bolesti kostiju i zglobova, čak su kod njih mijelomi i osteosarkomi praktično nepoznati. Osim toga, nitko nije mogao objasniti slučajeve kada su mačke preživjele padove s katova viših od desetog, a rekorderka čak s 45. kata.

Dr. Elizabeth von Muggenthaler je vodeći istraživač u području akustike koji se bavi iscjeliteljskim kvalitetama predenja mačaka

Dr. Elizabeth von Muggenthaler je vodeći istraživač u području akustike koji se bavi iscjeliteljskim kvalitetama predenja mačaka

Tek će dr. Elizabeth von Muggenthaler, specijalist za bioakustiku zaključiti da su sve vrste mačaka obdarene čudesnim moćima obnavljanja kostiju i to zahvaljujući osobitim frekvencijama koje emitiraju svojim predenjem!
Obavila je mjerenja s 44 vrste mačaka i ustanovila da se frekvencije zadovoljnog mačjeg mumljanja nalaze u rasponu između 20 i 140 Hz, a te se vrijednosti za domaće mačke svode na 25 do 50 Hz. Otuda duhovita opaska veterinara: „Ako mačku stavite u sobu s hrpom polomljenih kostiju, kosti će zarasti…”.

Tigrovi, pume, jaguari, leopardi i mačke općenito mogu svojim predenjem potaknuti i lučenje protuupalnih kemikalija u tijelu, a izgleda da iste djeluju i protiv bolova. Neobičan dar evolucije zadivljuje istraživače koji su na 20 minuta dnevno izvrgavali piliće stajanju na ploči koja je vibrirala frekvencijama mačjeg predenja i utvrdili da im kosti bolje zarastaju i brže cijele ako su slomljene (uredništvo se apsolutno protivi eksperimentiranju na životinjama, op. RM). I gustoća je kostiju bila veća kod takvih pilića. U tijeku su ispitivanja na ljudima jer se vjeruje da mačje predenje može barem usporiti osteoporozu od koje danas pati većina starijih osoba. Do sada su radovi Dr Clintona Rubina već pokazali da je to moguće, a nešto slično pokazuju iskustva nekih ukrajinskih liječnika.

Frekvencije koje emitiraju životinje poput mačaka možda nose tajnu ubrzanog ozdravljenja kod mnogih bolesti

Frekvencije koje emitiraju životinje poput mačaka možda nose tajnu ubrzanog ozdravljenja kod mnogih bolesti

Izgleda da mačke mogu utjecati i na rad svojih pluća. Na to upućuje podatak da su bolesti dišnih puteva i srca kod mačaka također nepoznate. Ili, bolje rečeno, svi problemi nastaju gotovo trenutno nakon što mačka počne presti. Dr T. F. Cook opisuje slučaj teško ozlijeđene mačke koju su htjeli eutanazirati jer je disala vrlo teško. No, odmah nakon što je počela presti, disanje se normaliziralo. Kako su kod poremećaja disanja u pitanju neke druge frekvencije, Muggenthalerova zaključuje da mačke poznaju način finog podešavanja frekvencija za vrijeme predenja i tako mogu prilagoditi tu prirodnu praksu problemu koji ih muči. I doista, pokazalo se da rane kod mačaka zacjeljuju brzo i bez prethodne nekrotizacije tkiva, a za to treba opet neka druga vibracija.

Dakako, najzanimljivije je pitanje: mogu li ljudska bića koristiti umjetno stvorene vibracije koje inače proizvode mačke predenjem, ili blizinu samih mačaka, kako bi se izliječili od raznih bolesti?

Stari Egipćani su prepoznavali skrivene moći mačaka i smatrali ih svetima

Stari Egipćani su prepoznavali skrivene moći mačaka i smatrali ih svetima

Sve je više argumenata koji govore u korist toga da su mačke istinski prirodno nadareni iscjelitelji. Ima onih koji kategorički tvrde da mogu i najjači napadaj migrene zaustaviti gotovo trenutno ako legnu glavom okrenuti prema mački koja prede. Mnogi izvještavaju o tome kako su se brzo oporavili nakon kirurških zahvata na zglobovima i kostima, samo držeći mačku u krilu. Svemirske agencije ne skrivaju interes za bilo koju metodu koja bi mogla spriječiti neizbježan gubitak na gustoći kostiju astronauta koji se događa u uvjetima bestežinskog stanja.

Rusi već godinama koriste ono što možemo nazvati vibracijskom terapijom predenjem u sportu, za podizanje gustoće kostiju kod natjecatelja. Za to koriste specijalne stimulatore koji emitiraju frekvencije poznate iz izučavanja predenja mačaka. Mnogo se očekuje i od učinka ovog fenomena na plućima. Naime, frekvencije koje deblokiraju dišne puteve kod mačaka mogle bi predstavljati rješenje za brojne astmatičare, a i tu neki vide korist i za sportaše.

Ima li kraja iznenađenjima koja dolaze iz prirode i svakim nas danom podsjećaju da se neka od najboljih rješenja za probleme koje imamo u životu upravo i nalaze u toj prirodi na čiju moć često zaboravljamo?

Tigrovi mogu proizvesti zvukove koji gase upalne procese u organizmu

Tigrovi mogu proizvesti zvukove koji gase upalne procese u organizmu

2 KOMENTARA

  1. Zelim se zahvaliti jednoj gospodji koja uistinu ima Boziji dar ona mi je vratila moga muza sa kojim sam bila rastavljena vise od pola godine a i pritom mi je skinula crnu magiju zbog toga je i dolazilo do velikih problema njen broj sam dobila od koleginice sa kojom radim ona je imala slicnih problema kada sam joj se pozalila da sam u velikom problemu i pod nesnošljivim pritiskom da mi se cela porodica rasipa odmah mi je dala broj od moje spasiteljke kojoj sam zahvalna do neba!!!
    Ako imate bilo kakav problem ja vam preporucujem ovu gospodju jer znam da stvarno ima neku moc i zato sve preporuke i pohvale za nju i njen rad…
    Njen broj-viber+38165 52 34 208

  2. Samo se zelim zahvaliti zeni koja mi je pomogla da vratim sve sto mi je u zivotu naj vaznije a to je moja porodica…
    Ako ste u bilo kakvoj dilemi pozovite ovaj broj-viber +38165 52 34 208
    Vas problem ce biti resen sve tople preporuke za gospodjin rad i trud!!!

Odgovori: