Odgovor Života na nasilje Čovjeka – biocentrička perspektiva

Odgovor Života na nasilje Čovjeka – biocentrička perspektiva

233 24344
Drago Plečko: "Napravio sam jedan od prvih TV filmova o oboljelima od AIDS-a u Zagrebu, samo snimanje krvi oboljelih je u meni budilo jezu."

Imperija uzvraća udarac – bakterije donose strašnu smrt

 

Autor: mr. Drago Plečko

Kada se drevna proročanstva počnu podudarati s današnjim tendencijama i kretanjima to je znak da se svijet kreće pravcem koji ne sluti na dobro. To me vraća u dane kada sam skidao prašinu sa starih spisa i uz pomoć mudraca, vjerojatno rishija, saznavao što će se dogoditi još za mog života.

Shivabalayogi - znao je kuda srlja čovječanstvo

Shivabalayogi – znao je kuda srlja čovječanstvo

Postoji jedan i najvažniji zakon: sve što ima iskru života u sebi ima i načina zaštititi svoju vrstu – rekao mi je Shivabalayogi u nevjerojatno vrućoj noći Bangalorea. Ignoriranje toga će čovječanstvo skupo platiti, to nepoštovanje Života će donijeti kaznu, uskoro nakon moje smrti – nastavio je. Proveo je 12 godina nepomično, na jednom mjestu, u meditaciji, 23 sata dnevno. Ruke i noge su mu potpuno zakržljale i napustio je tijelo u 56-oj godini života. Dok sam odlazio od njega, osjećao sam da se vise nećemo vidjeti. Na kraju mi je rekao – prepoznati ćeš trenutak kada se Sila pokrene i sve dođe u pitanje…

Kada sam svjedočio izranjanju gotovo nepoznatog Jakob-Kreutzfeldova virusa, famoznog “kravljeg ludila” i tisućama usmrćenih krava u općoj panici, shvatio sam da je ta životinja koju uzgajaju da bi je ubijali na najgore načine, razvila oružje od kojeg se ljudima diže kosa na glavi. Kada rogovi nisu bili dovoljni, Život je stvorio virus.

Milijuni ptica se ubijaju u svijetu pa se odjednom naizgled od nikuda pojavila “ptičja gripa”, izuzetno opaka i ubitačna bolest koja je zaprijetila pravom epidemijom. Još dok su spominjali kako takva epidemija može pomesti pola čovječanstva, pojavilo se još veće zlo.

Iz utrobe mačke cibetke, ugrožene i istrebljivane vrste iz Kine – S.A.R.S. Zrakom prenosiva smrt je jedva stavljena pod kontrolu. Za sada. Podsjećam samo na zastrašujuće prijetnje koje su te zaraze donijele i još uvijek donose na pomen mrtvih ptica nađenih negdje u prirodi.

Čovjeku nije jasno da se Život brine i za svoje najtanašnije izdanke – bakterije. Običan stafilokok se odjednom premetnuo u rezistentni “zlatni stafilokok” kojeg zovu i MRSA-.a ili “bolnička infekcija”. Samo u SAD ubija oko 90,000 ljudi godišnje.

Na pomolu je nova, još gora varijanta koju zovu VRSA. Zbog pretjeranog korištenja antibiotika sve je više bakterija koje su potpuno imune na sve tretmane i ubijaju na najstrašnije načine. Neki predviđaju da za 20 godina više nećemo imati nikakva oružja protiv većine bakterija koje su još relativno nedavno bile gotovo bezopasne.

Riječ sepsa je postala svakodnevno spominjani pojam, a može pogoditi svakoga i nakon najbezazlenijeg medicinskog zahvata.

Moguće je da je i virus AIDS-a nastao kao proizvod neprirodnog odnosa Haićana sa svinjama, a koji se kasnije preko muške prostitucije proširio na američke homoseksualce. Zanimljivo je da je navodno predviđen i u ajurvedskim spisima pod imenom “obsangik shosh”, kako mi je rekao veliki vaidya Triguna.

Stručnjaci smatraju da je čuvena “španjolska gripa” koja je 1918. godine odnijela čak 20 milijuna ljudskih života zapravo blaga prema mogućem scenariju širenja spomenutih oboljenja koja su odgovor Života na nasilje Čovjeka.

Smrt životinje od "kravljeg ludila" je strašna

Smrt životinje od “kravljeg ludila” je strašna

233 KOMENTARA

Odgovori: